donderdag 20 juni 2019

De Servicevoorwaarden van YouTube worden gewijzigd

YouTube
We streven voortdurend naar meer transparantie en betere communicatie. Daarom hebben we onze servicevoorwaarden (de 'Voorwaarden') in de Europese Economische Ruimte en Zwitserland ge├╝pdatet. Hierbij willen we je informeren over deze wijzigingen.
We hebben een samenvatting van de belangrijkste wijzigingen gemaakt, maar geven hieronder ook een kort overzicht:
Beter leesbaar. Het betreft nog steeds een juridisch document, maar we hebben ons best gedaan om de Voorwaarden duidelijker en begrijpelijker te maken.
Verbeterde transparantie en communicatie. We hebben een aantal handige links toegevoegd voor navigatie op YouTube. Je vindt onder andere links naar het YouTube-beleid en het Helpcentrum. Daarnaast doen we nog beter ons best om je te informeren over wijzigingen die op jou van invloed zijn, zoals toekomstige wijzigingen in de Voorwaarden.
Je content. We hebben de informatie over de content licentie die je ons verleent verduidelijkt. We vragen je echter niet om aanvullende toestemmingen en er verandert niets aan de manier waarop we je content gebruiken.
Ons huidige product. Met een aantal updates hebben we de Voorwaarden beter afgestemd op de manier waarop YouTube werkt. We hebben bijvoorbeeld verouderde beschrijvingen verwijderd en handige informatie over onze service toegevoegd met links naar het Helpcentrum.
Geen wijzigingen in het privacybeleid. We hebben geen wijzigingen aangebracht in het privacybeleid van Google, omdat de manier waarop we je gegevens verzamelen en verwerken niet verandert in deze update. In je Google-account kun je op elk gewenst moment je privacyinstellingen bekijken. Ook kun je hier beheren hoe je gegevens worden gebruikt.
De nieuwe Voorwaarden zijn van toepassing vanaf 22 juli 2019 (bekijk hier al). Bij je volgende bezoek aan YouTube word je gevraagd de nieuwe Voorwaarden te accepteren. Als je meer informatie wilt, of als je om welke reden dan ook niet akkoord gaat met de nieuwe Voorwaarden en liever stopt met het gebruik van YouTube, kun je extra informatie vinden in ons Helpcentrum.
Als je je kind toestaat om YouTube Kids te gebruiken, of via Family Link beheert hoe je kind YouTube gebruikt, geldt je akkoord op de nieuwe Voorwaarden ook namens je kind. Het is belangrijk dat je met haar of hem praat over deze wijzigingen.
Bedankt dat je lid bent van onze wereldwijde community.
 
© 2019 Google Ireland Ltd, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ierland.
We sturen je deze e-mail om je te informeren over belangrijke wijzigingen in de Voorwaarden van YouTube.