Doorgaan naar hoofdcontent

Belang consument gaat vóór het belang van de overheid in energietransitie

 

 
 
 
Belang consument gaat vóór het belang van de overheid in energietransitie

Het Europese Hof van Justitie (EHJ) stelt het belang van de consument centraal in besluitvorming. Een belang dat gaat vóór het overheidsbelang. Dat volgt uit een uitspraak van het Hof in een zaak tussen de Europese Commissie en Duitsland. Volgens VEMW wordt, zoals vandaag opgetekend in De Telegraaf, met de uitspraak de rechtsbescherming van consumenten geborgd en de energietransitie in Nederland een stuk transparanter en voorspelbaarder. Lees meer..




 
 
 
Groot elektrificatie potentieel industrie vraagt om stappen van overheid en netbeheerders

Vandaag is de 'Routekaart elektrificatie' aangeboden aan Directeur Generaal Gaastra. De routekaart is ontwikkeld op verzoek van de werkgroep Power-to-Industry in opdracht van de uitvoeringstafels Industrie en Elektriciteit van het Klimaatakkoord. De routekaart beschrijft het technisch duurzame elektrificatie potentieel voor de industrie voor directe (elektronen) en indirecte (waterstof) toepassing. VEMW was als vertegenwoordiger van de industrie betrokken bij het opstellen van de routekaart. Lees meer..




 
 
 
'Kennis- en actie-agenda Logistiek biedt overzicht en slagkracht'
"Deze kennisagenda laat zien voor welke uitdagingen we nú staan, op weg naar zero emissie logistiek." Dat zegt Robert van den Hoed, voorzitter van de NAL werkgroep Logistiek, over de kersverse Kennis- en actie-agenda Logistieke Laadinfrastructuur.



 
 
 
Laadplein met deelauto's, V2G én particuliere stroom
Een laadplein dat wordt gevoed met elektriciteit opgewekt door zonnepanelen op een particulier pand, waarbij de auto´s dankzij de Vehicle to Grid-techniek kunnen dienen als buffer van groene stroom, én waaraan een concept met deelauto´s is gekoppeld. Het gebeurt in Maastricht.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.