Doorgaan naar hoofdcontent

High Voltage Hero Mandy

 

 
 
 
High Voltage Hero Mandy 
 
 
Blokker en Carver slaan handen ineen om pakketjes groener, sneller en veiliger te bezorgen
Blokker start in Leeuwarden een pilot met haar eigen duurzame bezorgdienst. Met de slogan "Blokker brengt het aan huis" gaan Blokker-medewerkers met de elektrische driewieler Carver Cargo zelf pakketjes thuisbezorgen bij klanten. Omdat bestelde producten rechtstreeks vanuit het winkelmagazijn worden gehaald, kunnen nagenoeg alle pakketjes dezelfde dag nog van winkel tot voordeur worden bezorgd. Blokker […] 
 
 
Eneco en Le Champion werken samen aan schone omgeving tijdens Wandel4daagse Alkmaar

Eneco is dit jaar partner van de Wandel4Daagse Alkmaar, sinds jaar en dag georganiseerd door Sportorganisatie Le Champion. Het partnerschap staat in het teken van wandelen en schoonmaken van de omgeving. Eneco maakt het de deelnemers makkelijk om tijdens het wandelen de omgeving op te ruimen, door het uitdelen van afvalgrijpers en afvalzakjes. Daarnaast is het mogelijk om telefoons op te laden, met  zonne-energie. Bij de stempelposten wordt al het afval op duurzame wijze ingezameld en verwerkt.

Omgaan met duurzaamheid betekent meer dan duurzame energie. Om de aarde leefbaar door te geven aan onze kinderen moeten we leven binnen de natuurlijke grenzen van onze planeet. Dat is het uitgangspunt van Eneco's One Planet Plan. Daar hoort ook een schone aarde bij. Er komt ieder jaar veel afval in zee en in onze leefomgeving terecht. Daarom organiseren en ondersteunen wij unieke events waarbij je al wandelend de omgeving troep-vrij kunt maken.

Eneco helpt mee om Nederland al wandelend schoon te maken. Na de Eneco Clean Beach Cup en de Eneco Clean Up Walk, nu dus het partnerschap bij de Wandel4daagse Alkmaar.

De Wandel4daagse Alkmaar heeft duurzaamheid ook hoog in het vaandel staan. De nieuwe Le Champion app maakt het bijvoorbeeld mogelijk om het gebruik van drukwerk te reduceren. Het gebruik van single-use plastic wordt geminimaliseerd en de scheiding van afvalstromen wordt in deze 14e editie naar een nog hoger niveau gebracht. In het verleden had de Wandel4daagse Alkmaar dagelijks een nieuwe start- en finishlocatie. Nu is dat elke dag op dezelfde locatie, behalve op zaterdag, waardoor er 50% minder transport is ten opzichte van voorgaande edities. Een aantal voorbeelden die laten zien waarom beide partijen goed bij elkaar passen.

Eneco is een internationaal energiebedrijf dat zich inzet voor het versnellen van de energietransitie. Vanuit ons One Planet Plan hebben wij de ambitie om al in 2035 volledig klimaatneutraal te zijn voor ons energiegebruik en dat van onze klanten. Dat vraagt om radicale elektrificatie, het uitfaseren van aardgas in productie en levering van energie en het versnellen van duurzame warmte. Wij investeren in duurzame productiemiddelen, de mogelijkheden van energieopslag en slimme energieoplossingen voor consument en bedrijf. Samen werken wij aan duurzame energie van iedereen. 

Le Champion organiseert toonaangevende en onderscheidende sportevenementen op het gebied van fietsen, hardlopen en wandelen. De missie van de stichting is om zoveel mogelijk mensen – jong en oud – te inspireren en te faciliteren om te sporten en te bewegen. Bekende evenementen op de kalender zijn onder andere de Dam tot Damloop, de TCS Amsterdam Marathon, Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht, Fjoertoer Egmond, de Wandel4daagse Alkmaar en de strandrace Egmond-Pier-Egmond. Dankzij de inzet van 3.500 vrijwilligers en met bijna 20.000 leden is Le Champion een van de grotere sportorganisaties van Nederland.
 
 
 
Het stroomnet is niet vol. We moeten het slimmer gebruiken
We lopen tegen de grenzen van het elektriciteitsnet aan. Netbeheerders werken zich een slag in de rondte om het net uit te breiden. Maar is dat wel de oplossing? "Het elektriciteitsnet is alleen op papier vol." 
 
 
Webinar verduurzaming gespikkeld bezit


Actueel nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.