Doorgaan naar hoofdcontent

Consumentenbond: eigenaren zonnepanelen krijgen nog steeds te weinig betaald voor overtollige stroom

 

 
 
 
Consumentenbond: eigenaren zonnepanelen krijgen nog steeds te weinig betaald voor overtollige stroom

Eigenaren van zonnepanelen die meer stroom opwekken dan ze verbruiken, krijgen nog steeds een te lage vergoeding voor deze overtollige zonne-energie. Dat meldt de Consumentenbond op basis van nieuw onderzoek.
 
 
 
Postcodechecker geeft consumenten inzicht in problemen terugleveren stroom zonnepanelen

Netbeheerder Liander heeft de Postcodechecker-zonnepanelen gelanceerd. Met deze online tool kunnen consumenten controleren of in hun wijk problemen bekend zijn met het terugleveren van zonnestroom van zonnepanelen.
 
 
 
Nieuwkomer Oxylum zet CO₂ om in duurzame chemicaliĆ«n
Oxylum, een kersverse spin-off van UAntwerpen, ontwikkelde een baanbrekende groene technologie om CO₂ – momenteel een afvalstroom – om te zetten in duurzame chemicaliĆ«n, die op hun beurt weer gebruikt kunnen worden door chemische bedrijven met het oog op een circulaire economie. De 'proof of concept' op laboschaal is er, nu gaat het richting eerste […] 
 
 
Duurzame huizenroute 2022

Via de jaarlijkse Nationale Duurzame HuizenRoute kunt u contact opnemen met woningeigenaren die ervaring hebben opgedaan met het verduurzamen van hun woning. Bekijk voorbeelden, lees ervaringen en stel online vragen aan huiseigenaren.
 
 
 
Boekje consumenten bond nu via Gasvrij te koop!
De Consumentenbond heeft een boekje uitgebracht:"Mijn huis energiezuinig". Dat boekje is een goed naslagwerk over alle verschillende stadia van verduurzamen en geeft een heleboel handige tips over wat je kunt doen, hoe jet het kunt doen of kunt laten doen,


Actueel nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.