Doorgaan naar hoofdcontent

Grootste oliemaatschappij ter wereld ziet winst met 90 procent stijgen

 
Grootste oliemaatschappij ter wereld ziet winst met 90 procent stijgen
Het Saudische staatsoliebedrijf Saudi Aramco blijft profiteren van de hoge olieprijzen. De onderneming meldde over het tweede kwartaal een stijging van de winst van 90 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden. De grootste olie-onderneming ter wereld profiteerde ook van de toegenomen vraag naar brandstof wereldwijd. De nettowinst kwam in het tweede kwartaal uit op […]


Gratis producten voor huurders met Energie-bespaarbon

PERSBERICHT > Huurders in gemeente Woerden krijgen de komende weken een brief op de mat met een Energie-bespaarbon. Met deze bespaarbon kunnen zij voor 70 euro energiebesparende producten kopen. Gemeente Woerden en burgerinitiatief Duurzaam Woerden doen deze actie samen. 

Keuze uit verschillende producten

De Energie-bespaarbon kan op meerdere manieren besteed worden. Huurders kunnen zelf producten online uitzoeken en laten thuisbezorgen. Of producten kopen bij een winkel, zoals Praxis, Gamma of Electro World en dan het geld terugvragen online. Of huurders kunnen een energieadvies aan huis krijgen van burgerinitiatief Energiegroep Woerden. Duurzaam Woerden helpt om een goede keuze te maken. Vrijwilligers van Duurzaamheidswinkel Woerden geven advies in de winkel en op de website. Zij zijn ook in wijken en dorpen te vinden.

Brief op de mat

Huurders krijgen een brief op de mat met informatie. De actie wordt uitgerold per wijk en dorpskern. Deze week krijgen de huurders van Kamerik een brief. Volgende week het Bloemen- en bomenkwartier in Woerden. Daarna volgt iedere week een nieuwe wijk of dorp. Duurzaam Woerden is in iedere wijk aanwezig met een informatiepunt. Meer informatie hierover staat in de brief. Huurders die de 'Cadeaukaart Duurzaam Woerden' hebben gebruikt in 2020 of 2021 kunnen niet meedoen met deze actie. Deze huurders krijgen geen brief.

Geld van de landelijke overheid

Gemeente Woerden en Duurzaam Woerden hebben samen geld gekregen van de landelijke overheid. Dit heet Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW). Met dit geld kunnen zij 7.000 huishoudens helpen met energie besparen. Een voorwaarde is dat minimaal 50% huurders meedoen aan de actie. Daarom start de actie met het bereiken van huurders en later met huiseigenaren. In november start de actie voor huiseigenaren.

Verder met energie besparen?

Gemeente Woerden helpt u verder via het online energieloket Jouw Huis Slimmer. Lees hier alles over energiebesparende producten, isoleren, energieadvies en subsidies. Kijk op www.jouwhuisslimmer.nl/woerden.

Of kom langs in de Duurzaamheidswinkel Woerden, aan de Voorstraat 75. Hier kunt u terecht met al uw kleine en grote vragen over duurzaamheid. Loop gerust eens binnen op woensdag, vrijdag of zaterdag tussen 10 en 15 uur.Actueel nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.