Doorgaan naar hoofdcontent

Verpakkingscues stimuleren duurzaam aankoopgedrag van consumenten

 

 
 
 
Verpakkingscues stimuleren duurzaam aankoopgedrag van consumenten
Zogenoemde verpakkings- en webshopcues stimuleren daadwerkelijk het duurzaam aankoopgedrag van consumenten. Consumenten hechten waarde aan duurzame verpakkingen en zij geven ook meer geld uit aan producten in een duurzame verpakking. Dit is de uitkomst van een onderzoek van Esther Daams, masterstudent psychologie van de Rijksuniversiteit Groningen, in opdracht van het KIDV. 
 
 
Eneco schroeft terugleververgoeding flink terug Gemeente Delft zet in op gelijkspanning Eurocell bouwt mogelijk enorme batterijf... 
 
 
Realisatie appartementen Havenzicht Kortgene
Aan de Jachthaven van Kortgene worden 22 kwalitatief hoogwaardige, duurzame en luxe koopappartementen gerealiseerd. 
 
 
Waterstof opslaan in zoutcavernes
Waterstof opslaan in zoutcavernes

Gaat de waterstofketel de cv-ketel vervangen? Om daar op uit te komen zijn nog heel wat grote tussenstappen nodig. Opslag van waterstof in zoutcavernes bijvoorbeeld.

Het duurzame energiesysteem van de toekomst draait op hernieuwbare energiebronnen zoals wind of zon. Ook nu we dezer dagen meer en meer lezen over het (tijdelijk) terugvallen op aardgas. Deze hernieuwbare energiebronnen leveren wisselende hoeveelheden energie naargelang de (weers-)omstandigheden. Wisselende hoeveelheden waar ons energienet niet op berekend is.

Continue reading Waterstof opslaan in zoutcavernes at NWBA.
 
 
 
Plannen voor verdere verduurzaming warmtenet met aardwarmte in Amersfoort

Deze zomer is er een samenwerkingsovereenkomst tussen Warmtebedrijf Amersfoort, EBN en Tullip Energy getekend. Het plan is om samen een aardwarmtebron te realiseren. In 2026 moet  een doublet worden opgeleverd, om een jaar later met de levering aan huishoudens en bedrijven in Amersfoort te beginnen, via een warmtenet.    In Amersfoort ligt een klein warmtenet…

Het bericht Plannen voor verdere verduurzaming warmtenet met aardwarmte in Amersfoort verscheen eerst op Stichting Warmtenetwerk.Actueel nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.