Doorgaan naar hoofdcontent

Waterkwaliteit verslechtert door hitte en droogte

 

 
 
 
Waterkwaliteit verslechtert door hitte en droogte
Het watertekort heeft gevolgen voor bijvoorbeeld de scheepvaart en de landbouw, maar ook voor de waterkwaliteit. 
 
 
Driekwart bedrijven in duurzame energie heeft last van materiaaltekorten
Veel bedrijven in duurzame energie kunnen de sterk gestegen vraag naar zonnepanelen, isolatie en warmtepompen steeds moeilijker bijbenen. Zo worden maar liefst drie op de vier bedrijven geconfronteerd met tekorten aan materiaal. Bij 85 procent zijn de levertijden sinds eind vorig jaar alleen maar toegenomen. Bij ruim de helft van de bedrijven zorgt dit voor […] 
 
 
Nieuwe mijlpaal LONGI: 30 gigawattpiek Hi-MO 5 zonnepanelen uitgeleverd

De Chinese fabrikant van zonnepanelen LONGi heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. Het heeft 30 gigawattpiek Hi-MO5-modules uitgeleverd die zijn uitgerust met zonnecellen gebaseerd op wafers van 182 bij 182 millimeter.
 
 
 
Kamervragen VVD over hacken van Chinese omvormers voor zonnepanelen

Queeny Rajkowski en Silvio Erkens hebben namens de VVD Kamervragen gesteld over het hacken van Chinese omvormers bij 42.000 Nederlandse eigenaren van zonnepanelen. Zij vragen de ministers om opheldering.
 
 
 
Vlaamse consumenten installeren 83 procent meer zonnepanelen

Het aantal installaties met zonnepanelen is bij consumenten in Vlaanderen in de eerste 7 maanden van het jaar met 53 gegroeid en het daarmee gemoeide omvormervermogen is zelfs met 83 procent gegroeid.Actueel nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.