Doorgaan naar hoofdcontent

Zonnepaneelfabrikant LONGi verkoopt 18 gigawattpiek zonnepanelen

 

 
 
 
Zonnepaneelfabrikant LONGi verkoopt 18 gigawattpiek zonnepanelen

De Chinese fabrikant van zonnepanelen heeft in de eerste helft van 2022 de omzet zien stijgen tot ruim 7 miljard euro; een groei van bijna 44 procent. De verkoop van zonnepanelen bedroeg 18 gigawattpiek.
 
 
 
Koeltebehoefte is blinde vlek in klimaatdebat
Deze zomer is opnieuw aangetoond dat koelte in de gebouwde omgeving steeds meer aandacht verdient. Vandaar dat het Klimaatverbond Nederland je uitnodigt voor een webinar over dit thema op vrijdag 16 september. 
 
 
Europees orgaan adviseert verbod op koudemiddelen met GWP hoger dan...
Het gezaghebbende Europese adviesorgaan EESC wil koudemiddelen met een GWP hoger dan 5 verbieden. Het verbod zou in 2030 moeten ingaan en moeten... 
 
 
Gebruikte bouwmaterialen krijgen een tweede leven met de circulaire bouwhub van GP Groot
In de circulaire bouwhub van GP Groot advies en infrarealisatie draait het om het beschikbaar maken van herbruikbare bouwmaterialen. Denk aan gebruikte kozijnen, deuren en wastafels. Door deze tijdelijk op te slaan, te bewerken en weer klaar te maken voor een nieuwe bestemming is de bouwhub een essentiĆ«le schakel in de transitie naar volledig circulair […] 
 
 
Geen afval, maar grondstof voor nieuwe producten
In de aanloop naar de duurzaamheidsmarkt op zaterdag 10 september vanaf 11.00 uur aan het Ellen Hoffmannplein, besteden we in dit artikel aandacht aan circulariteit. In een circulaire samenleving is afval verleden tijd.


Actueel nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.