Doorgaan naar hoofdcontent

Informatiebijeenkomst hoogspanningsverbinding van Diemen naar Ens

 

 
 
 
Informatiebijeenkomst hoogspanningsverbinding van Diemen naar Ens

De overstap naar duurzame energie en een klimaatneutrale samenleving vraagt om verandering van ons allemaal. Onze Noordzee is straks een belangrijke bron voor duurzame energie. Ondertussen komen er steeds meer wind- en zonneparken. Al deze opgewekte elektriciteit moet ook vervoerd worden. Dit is de taak van TenneT. Daarom werken zij op dit moment op heel veel plekken in Nederland aan uitbreiding van bestaande of aan de bouw van nieuwe hoogspanningsverbindingen. Dit is om te voorkomen dat het elektriciteitsnet overbelast raakt en de lamp straks uitgaat.Een nieuwe hoogspanningsverbinding van Diemen naar EnsTenneT en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat  (EZK) beginnen met een plan voor een extra hoogspanningsverbinding tussen Diemen en Ens. Zij zien nu dat de bestaande verbinding van Diemen naar Ens op termijn (rond 2030) vol raakt. Dit is ondanks de versterking van de bestaande 380 kV-verbinding die ze onlangs hebben uitgevoerd. Ze hebben een groot zoekgebied, waar ze uiteindelijk samen met de omgeving en andere betrokken partijen een geschikte route moeten vinden.Praat en denk meeVoordat de schop in de grond gaat, moet er nog een hoop gebeuren. En daar kunnen TenneT en het EZK jouw hulp goed bij gebruiken. De hoogspanningsverbinding komt tenslotte te staan in de omgeving waar jij woont, werkt of recreëert. Jij kent het gebied goed, waarschijnlijk zelfs beter dan alle plannenmakers bij elkaar.Jouw meningTussen 2 september en 14 oktober 2022 heb je de mogelijkheid voor het inzien van de stukken van het voornemen en het voorstel om mee te doen met de verkenning naar een nieuwe hoogspanningsverbinding tussen Diemen en Ens. Iedereen heeft dan de mogelijkheid om te reageren op de stukken. Kijk op www.rvo.nl/diemen-ens hoe het werkt.InformatiebijeenkomstTijdens de informatiebijeenkomst krijg je uitleg over de energiebehoefte, geplande en lopende energieprojecten in de omgeving en over de plannen voor de nieuwe hoogspanningsverbinding. Het zoekgebied zie je op een groot scherm, waar je meteen opmerkingen of reacties bij kunt plaatsen. Ook word je geholpen om een zienswijze in te dienen. Deze avond ontvangen TenneT en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat ook graag informatie van jou.Op dinsdag 27 september 2022 van 19.00 tot 21.00 uur is de informatiebijeenkomst in onze gemeente. Je bent dan van harte welkom in het Kerkcentrum De Hoeksteen, aan De Poort 17-19 in Swifterbant.Op maandag 3 oktober 2022 vindt van 19.00 tot 20.00 uur een online informatiebijeenkomst plaats. Aanmelden voor de online informatiebijeenkomst kan via het aanmeldformulier. Meer informatie vind je op www.rvo.nl/diemen-ens. 
 
 
DNA-lid bouwde zijn compacte energieneutrale woning in Tersaol

DNA-lid Harmen Bouwstra van HBO bouw & energie bouwde in het Friese Tersaol een pareltje van energieneutraal comfort voor zichzelf en zijn partner. Een clubje DNA-leden toog op een warme zomerdag mét donkere wolken naar Friesland, om zelf te aanschouwen wat zij hebben volbracht. Met de nodige certificaten op zak en 'Passive House Tradesperson /Lees meer

Het bericht DNA-lid bouwde zijn compacte energieneutrale woning in Tersaol verscheen eerst op DNA in de Bouw.
 
 
 
Open Monumentendag
Duurzaam duurt het langst. Dat is het thema van Open Monumentendag op 10 en 11 september. 
 
 
Promotievideo Greenchoice

220907 Nieuws | LangstraatZon

 Greenchoice is al lang voordat het eerste zonnepaneel geplaatst is als partner bij LangstraatZon betrokken. Met hun kennis en expertise is het zonnepark ontwikkeld en we hebben met hen een meerjarige overeenkomst voor het leveren van onze duurzaam opgewekte energie. Daarom hebben zij een interview gehouden met Albert en Jan over dit proces en de samenwerking. Deze video is recent gepubliceerd op de projectenpagina: https://www.greenchoice.nl/zelf-opwekken/energiecooperaties/projecten/, waarop meer informatie is over alle samenwerkingen tussen Greenchoice en lokale energiecoöperaties. 

Via onderstaande link is de video direct te zien:

https://youtu.be/M-NCk8WwKFA
 
 
 
Liander - opleiding waterstofmonteurs


Actueel nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.