Doorgaan naar hoofdcontent

Low-carbon fuels could power Europe’s bulk cargo-carrying ships – Issue 583

 

 
 
 
Low-carbon fuels could power Europe's bulk cargo-carrying ships – Issue 583

The shipping industry needs to decarbonise in order to meet global climate targets. This study compares the suitability of five low-carbon fuels to power all ships carrying bulk cargo in Europe. The results show that technologies support this transition but would increase total ownership costs.
 
 
 
Hoe zet het rijk de komende jaren in om samen de energietransitie te versnellen?

Het kabinet heeft hiervoor de afspraken uit het coalitieakkoord over de energietransitie uitgewerkt in het Programma Versnellen Verduurzaming Gebouwde Omgeving (PVGO). Bekijk welke maatregelen het meest relevant zijn voor jou als gemeente. Lees meer over Hoe zet het rijk de komende jaren in om samen de energietransitie te versnellen?
 
 
 
Belangrijke commissie debatten in de Tweede Kamer

Gisteren heeft de Tweede Kamer over een aantal belangrijke onderwerpen gedebatteerd. Tijdens het commissiedebat Gas en Leveringszekerheid zal het Bescherm- en Herstelplan Gas (BH-G) besproken worden. Energie-Nederland benadrukt dat goede samenwerking met de sector belangrijk is voor de verdere concretisering

Het bericht Belangrijke commissie debatten in de Tweede Kamer verscheen eerst op Energie-Nederland.
 
 
 
Benthem Crouwel Architects ontwerpt circulair en energieneutraal gebouw op Amsterdam Science Park: LAB42
Op 22 september opent LAB42, het multifunctionele gebouw voor Informatiewetenschappen en het Innovatiecentrum Kunstmatige Intelligentie van de Universiteit van Amsterdam. Het gebouw van ruim 14.000 m2 is volledig energieneutraal, circulair, demontabel en zeer duurzaam in gebruik. Het bijzonder flexibele gebouw past bij de wensen van de UvA om voortdurend in te kunnen spelen op nieuwe […] 
 
 
Bespaar geld met het waterzijdig inregelen van je cv-ketel!

Maar liefst 75% van de verwarmingsinstallaties in Nederland zijn niet goed ingeregeld. Met een goed ingestelde cv-ketel valt veel comfort en een flink lager energieverbruik te winnen. Het waterzijdig inregelen kun je inregelen bij de aanschaf van een nieuwe ketel, maar ook achteraf. 

Het instellen van radiatoren heet 'waterzijdig inregelen'. Na het inregelen stroomt door alle radiatoren precies de juiste hoeveelheid water die nodig is om elke ruimte goed te verwarmen. Een gerichte doorstroming van je radiatoren verbetert de warmteafgifte en de warmteverdeling werkt efficiënter over verschillende kamers. Dit scheelt tot wel 15% in je energieverbruik! 

Vroeger werd het waterzijdig inregelen van je cv-ketel vrijwel altijd automatisch gedaan bij het installeren van een nieuwe cv-ketel. Tegenwoordig bieden bedrijven dit vrijwel nooit meer aan. Het waterzijdig inregelen kost extra tijd (dus ook geld), waardoor ze dan vaak duurder zijn dan de concurrent die het inregelen niet in zijn offerte opneemt. 

Vraag daarom bij vervanging van je cv-ketel om de installatie ook waterzijdig in te laten regelen. Is het bij de installatie niet gebeurd? Dan is het de moeite waard om dit achteraf te laten doen. Een goed ingeregelde installatie scheelt je ongeveer €100,- per jaar. 

Over het algemeen is het waterzijdig inregelen een lastige klus en adviseren wij dit uit te besteden aan een professional. Het is eventueel ook mogelijk om het zelf uit te voeren als je handig bent. Op internet zijn diverse doe-het-zelf inregelkits die je kunt bestellen. Neem contact met ons op voor een doorverwijzing naar de juiste partij. Klik hier voor meer informatie over waterzijdig inregelen. 

Wil je meer informatie over waterzijdig inregelen of heb je behoefte aan gratis en onafhankelijk advies van een adviseur? Neem contact met ons op via het contactformulier www.duurzaambouwloket.nl/contact
Duurzaam Bouwloket is dé onafhankelijke expert die je begeleidt naar een energiezuinige woning. Ons advies is gratis als jouw gemeente bij ons is aangesloten. 

Lees meerActueel nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.