Doorgaan naar hoofdcontent

Nationale Isolatieweken: 26 september t/m 16 oktober

 
Nationale Isolatieweken: 26 september t/m 16 oktober

Een goed geïsoleerd huis heeft in de winter geen last van kou en tocht en verliest geen warmte naar buiten. Hierdoor hoef je minder hard te stoken om je huis...

Het bericht Nationale Isolatieweken: 26 september t/m 16 oktober verscheen eerst op Klimaatverbond Nederland.Help de Energiebank

In Nederland hebben ongeveer 750.000 gezinnen te weinig geld om hun energierekening te betalen. De Energiebank zet zich in om hun rekening structureel te verlagen door middel van coaching en besparende maatregelen. Dus: tijdelijke hulp met een langdurig effect. 

Energiearmoede

Het doel van de Energiebank is dat mensen die het financieel moeilijk hebben de toegang tot energie niet kwijtraken. Voor mensen met een laag inkomen is de energierekening vaak een groot deel van hun maandelijkse uitgaven. Ze hebben minder geld over om energiebesparende maatregelen te nemen, waardoor de volgende rekening weer hoog is. De opeenstapeling van rekeningen kan leiden tot een flinke betalingsachterstand, en uiteindelijk tot afsluiting van het energienet. Omdat het af- en aansluiten van het net veel geld kost wil de Energiebank ingrijpen voordat het zover komt.

Verlichting in moeilijke tijden

De Energiebank biedt hulp op verschillende fronten: gezinnen krijgen coaching, maar ook spullen zoals tochtstrips en LED-lampen. De energiebesparende maatregelen gaan natuurlijk ook nog vervuiling tegen. Verlichting voor mens en milieu dus. 

Wat kun jij doen?

Doneer 

Door €25,- te doneren geef je een gezin al 13 dagen energie! Doneer je liever energiebesparende spullen? Die zijn ook hard nodig, en dus meer dan welkom! Doneren doe je hier.

Lees meer over dit project hier.

 

 Actueel nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.