donderdag 30 mei 2019

Howards Home gebruikt content zonder toestemming


Het bedrijf Howards Home gebruikt al tijden zonder toestemming de content die op de website deduurzamewereld.eu is gepubliceerd. Ondanks diverse verzoeken hiermee te stoppen blijven zij de content op deduurzamewereld.eu misbruiken voor hun betaalde nieuwsvoorziening en monitoring die zij leveren aan hun klanten als het ministerie van Economische Zaken, GITP en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV).

Nadat in eerste instantie ontkent werd dat Howards Home de content gebruikte van deze website, volgde na het tonen van de statistieken de reactie van Fred van Dijks dat hun crawlers de websites en feeds van de uitgever van iondernemer niet meer zal crawlen.De stop was echter van tijdelijke aard, want in de afgelopen drie jaar werd om de zoveel maanden de website wel weer gecrawld. Het vermoeden bestaat dat de Howards Home dit doet om te zien of iondernemer nog nieuwe nieuwsbronnen heeft verzameld, zodat zij deze – zonder te betalen – kunnen gebruiken en daarmee de eigen dienstverlening kunnen verbeteren.

Zelf betaalt Howards Home echter geen financiële vergoeding aan de uitgever van deze website, die net als Howards Home content uit het veld verzameld en dit gratis online publiceert. Toestemming heeft Howards Home dan ook niet gekregen om de content door te verkopen. De factuur heeft Howards Home inmiddels ontvangen, maar niet betaald.

Maatregelen
Momenteel wordt bekeken welke andere technische maatregelen nog genomen kunnen worden tegen het misbruik door Howards Home. Juridische stappen tegen Howards Home, en hun klanten die op het bedrijfsintranet zonder toestemming berichten-feeds publiceren, worden op dit moment onderzocht.

Op verzoeken aan Howards Home / Knowledge eXchange BV uit Nieuwegein, geleid door Fred van Dijk, om te betalen voor het werk van de mensen achter deze website, werk waarmee Howards Home zijn betaalde dienstverlening levert aan klanten als het ministerie van Economische Zaken, GITP en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV), is vooralsnog niet op gereageerd.