Doorgaan naar hoofdcontent

Windenergiecoöperatie Deltawind van Monique Sweep: “We produceren drie keer zoveel energie als we zelf nodig hebbe...

 

 
 
 
Windenergiecoöperatie Deltawind van Monique Sweep: "We produceren drie keer zoveel energie als we zelf nodig hebben"

Monique Sweep zet zich met Deltawind in voor hernieuwbare energie op en rond het eiland Goeree-Overflakkee. Dertig jaar geleden begon de windenergiecoöperatie met één kleine windmolen. Inmiddels staan er 75. "We zijn als coöperatie meegegroeid met de ontwikkelingen in de energiesector."




 
 
 
Zo belooft aquathermie de warmtetransitie versnellen

Gemeenten zijn aan de slag met de Regionale Energiestrategie en de Transitievisie Warmte. In veel regio's zijn plannen voor warmtenetten met aquathermie. Detlef Meijer van Firan vertelt over actuele ontwikkelingen, projecten en inzichten rond de inzet van thermische energie uit water.   In de nieuwe generatie warmtenetten nemen duurzame bronnen met een laag temperatuurniveau, zoals…

Het bericht Zo belooft aquathermie de warmtetransitie versnellen verscheen eerst op Stichting Warmtenetwerk.




 
 
 
Als vanouds: Brabanthallen place to be voor professionals in de energietransitie

De Brabanthallen in 's Hertogenbosch vormden afgelopen week weer het zakelijke middelpunt van de energietransitie in Nederland: met als thema samenwerken in transitie was de Nationale Energie Week de place to be voor iedereen die zich professioneel bezighoudt met hoe Nederland de komende jaren verduurzaamt.




 
 
 
Samen verduurzamen in de industrie: hoe deel je veilig en vertrouwelijk data?
De industrie staat voor een pittige opgave om te verduurzamen. Een van de manieren om dit te doen is data delen en leren van elkaars energiebesparende activiteiten. Maar hoe doe je dat zonder concurrentiegevoelige informatie prijs te geven? In een levendig debat wisselden deskundigen tips uit tijdens een online inspiratiesessie van de Topsector Energie.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.