Doorgaan naar hoofdcontent

Vlaanderen: Fluvius in tijdsnood, voorwaarden subsidie thuisbatterij versoepeld

 

 
 
 
Vlaanderen: Fluvius in tijdsnood, voorwaarden subsidie thuisbatterij versoepeld
Vlaanderen voert een tijdelijke versoepeling door van de voorwaarden om subsidie te krijgen voor een thuisbatterij. Een verklaring van een installateur is toereikend om de in 2021 geldende subsidie te verkrijgen. 
 
 
Inspectie deelt 1.090 boetes uit voor ontbreken energielabel bij verkoop woning
De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft tot op heden 1.090 boetes uitgedeeld aan personen en bedrijven vanwege het ontbreken van een energielabel bij de verkoop van een woning. 
 
 
Vlaanderen installeerde dit kalenderjaar al 11.174 thuisbatterijen
In Vlaanderen zijn in 2021 al 11.174 thuisbatterijen geïnstalleerd. Voor 6.983 van die thuisbatterijen subsidie aangevraagd.Dat blijkt uit cijfers van netbeheerder Fluvius en het Vlaamse Energie- en Klimaatgentshap. 
 
 
Aanleg warmteleiding voor duurzame warmte 120.000 woningen van start
Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en Gasunie hebben vandaag het definitieve investeringsbesluit genomen voor de aanleg van een warmteleiding van de Rotterdamse haven naar Den Haag. Eneco gaat als eerste warmtebedrijf warmte afnemen uit dit transportnet en leveren aan woningen in Den... 
 
 
Windmolens Nieuw-Reijerwaard
n de vorige Nieuwsbrief konden wij u weinig positiefs melden over ons grootste project; de drie windmolens op Nieuw-Reijerwaard. We hebben de afgelopen maanden – zelfs midden in de vakantietijd - een aantal intensieve besprekingen gehad op het hoofdkantoor van ENGIE in Bunnik. Het bericht...


Actueel nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.