Doorgaan naar hoofdcontent

5 procent meer groene stroom in 2021, toch meer CO2-uitstoot

 

 
 
 
5 procent meer groene stroom in 2021, toch meer CO2-uitstoot
In 2021 kwam ruim 26 procent van de stroom die Nederland gebruikte van windmolens en zonnepanelen. Daarmee nam het aandeel van duurzame bronnen met bijna vijf procentpunt toe ten opzichte van 2020. Desondanks lag de zogeheten koolstofintensiteit in 2021 ruim 
 
 
Fastned wint aanbestedingen drie nieuwe stations langs belangrijke Franse snelwegen
Fastned, het Europese snellaadbedrijf, heeft drie aanbestedingen gewonnen voor de ontwikkeling en exploitatie van drie snellaadstations langs belangrijke tolwegen in Frankrijk. De aanbestedingen werden georganiseerd door Autoroutes du Sud de la France (ASF), een dochteronderneming van VINCI, het... 
 
 
Belgische energiebedrijven slaan alarm en vragen om eerlijke verdeling van risico's van hoge gasprijzen
Nu in België weer een energiebedrijf in financiële problemen is, slaat de Federatie van de Belgische Elektriciteits- en Gasbedrijven (FEBEG) alarm en vraagt om eerlijke verdeling van de risico's van de hoge prijzen. 
 
 
IFV presenteert handreiking voor zonnepark in nabijheid van stalen buisleiding
Het Instituut Fysieke Veiligheid heeft een handreiking opgesteld voor de realisatie van zonneweides in de fysieke nabijheid van stalen buisleidingen. 
 
 
CEE en Herstructureringsmaatschappij Overijssel plaatsen 3.000 zonnepanelen op hangars Technology Base
Coöperatie Enschede Energie (CEE) en Herstructureringsmaatschappij Overijssel (HMO) plaatsen in Enschede op 3 hangars van voormalige vliegcampus Twente –nu bedrijfscampus Technology Base – 3.000 zonnepanelen.


Actueel nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.