Doorgaan naar hoofdcontent

ABN Amro: personeelstekort remt energietransitie, vacatures aanleg stroomnet onvervulbaar

 

 
 
 
ABN Amro: personeelstekort remt energietransitie, vacatures aanleg stroomnet onvervulbaar
De plannen van het nieuwe kabinet om extra te investeren in de verzwaring van het stroomnet lopen gevaar door het tekort aan arbeidskrachten. Dat meldt ABN Amro op basis van eigen onderzoek. 
 
 
Groendus start komend voorjaar met bouw van Zonneveld de Punt
Groendus meldt komend voorjaar te starten met de bouw van Zonneveld de Punt in Barendrecht. Het zonnepark met ruim 5.500 zonnepanelen gaat jaarlijks 2.900 megawattuur groene stroom opwekken. 
 
 
20 procent gemeenten wil regels zonnepanelen voor beschermd stadsgezicht versoepelen
1 op de 5 Nederlandse gemeenten is van plan om de regels voor zonnepanelen binnen beschermde stads- en dorpsgezichten te versoepelen. Dat meldt televisieprogramma Pointer van KRO-NCRV na eigen onderzoek. 
 
 
CEO's worstelen met reductie broeikasgassen tot 'net zero'
Wereldwijd worstelen CEO's met de reductie van broeikasgassen. Dat geldt ook voor bedrijfsbestuurders in Nederland, zo blijkt uit PwC's 25e CEO Survey. Een kwart van de Nederlandse respondenten streeft naar 'net zero'. Ruim een derde zegt daarvoor voorbereidingen te treffen en nog een derde is niet... 
 
 
Schotland veilt in een keer 10 gigawatt aan (drijvende) windparken
De Britse gebiedsbeheerder Crown Estate zette vorig jaar in een keer 15 kavels voor ontwikkeling van offshore windparken in de aanbieding. Toen de inschrijving sloot medio juli had Crown Estate 74 biedingen binnen. Het... Het bericht Schotland veilt in een keer 10 gigawatt aan...


Actueel nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.