Doorgaan naar hoofdcontent

Bouw: de baten van groen tot aan de deuren van de supermarkt

 

 
 
 
Bouw: de baten van groen tot aan de deuren van de supermarkt
Afgelopen zomer is, in de wijk Almere Oosterwold, een CO2-neutrale supermarkt geopend. Bij de bouw ervan zijn duurzame en circulaire materialen gebruikt en zijn maatregelen genomen om zoveel mogelijk energie te besparen en CO2-uitstoot te beperken. Veel bedrijven en organisaties 
 
 
Rob Jetten wordt in nieuw kabinet minister van Klimaat en Energie
D66 heeft Rob Jetten voorgedragen als minister van Klimaat en Energie in het kabinet Rutte IV dat op 10 januari aantreedt. Het is voor het eerst dat Nederland een specifieke minister voor Klimaat en Energie krijgt. 
 
 
Energiebedrijven FENOR Energie en Naked Energy failliet
De ACM heeft per 31 december definitief de leveringsvergunningen van FENOR Energie ingetrokken nadat het faillissement is uitgesproken. Ook de vergunningen van het failliete Naked Energy zijn ingetrokken. 
 
 
Liander kampt met vol stroomnet in Drachten, Doetinchem en Zaltbommel
Liander heeft een aantal nieuwe problemen op het stroomnet gemeld in onder meer Drachten, Doetinchem en Zaltbommel. Er is ook goed nieuws, het knelpunt bij bedrijvenpark A7 Noord in Drachten is opgelost. 
 
 
Vlaamse call groene stroom fors overtekend: voor 68 megawattpiek zonnepanelen subsidie aangevraagd
De derde en laatste Vlaamse call groene stroom van het kalenderjaar 2021 is fors overtekend. Voor zonnepanelen en windmolens werd 12,7 miljoen euro subsidie aangevraagd, maar is slechts 5 miljoen euro beschikbaar.


Actueel nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.