Doorgaan naar hoofdcontent

Energiesense: doe mee en meld je aan !

 

 
 
 
Energiesense: doe mee en meld je aan !
Nu de Proeftuin Aardgasvrij Wonen in Zuidwolde gaat starten is het van groot belang eerst te weten en te meten hoe ons huidig energiegebruik eruit ziet. De energietransitie is zeer gebaat bij een goede analyse vooraf om met die gegevens in de hand de juist keuzes in de juiste volgorde te maken... 
 
 
Geothermie in de startblokken voor sterke groei
Geothermie Nederland is blij met de grote politieke steun die spreekt uit het coalitieakkoord. Nu moet dit worden omgezet in daden. Het huidige aantal van 28 geothermieprojecten kan de komende jaren worden uitgebreid tot bijna 100 projecten. Dit blijkt uit 
 
 
Blue Elephant Energy koopt 6 nog te bouwen Nederlandse zonneparken van Chint Solar
Het Duitse Blue Elephant Energy heeft 6 zonneparken gekocht van Chint Solar. De nog te bouwen zonneweides kennen in totaal een vermogen van 120 megawattpiek en worden gerealiseerd in Noordoost-Nederland. 
 
 
Enschede gaat ondernemers helpen bij plaatsen zonnepanelen op grote bedrijfsdaken
Gemeente Enschede gaat ondernemers helpen die beschikken over ruime bedrijfsdaken en interesse hebben om deze te beleggen met zonnepanelen. Een ingenieursbureau gaat de ondernemers ontzorgen. 
 
 
Focus werkzaamheden ACM 2022
Drie thema's krijgen in 2022 extra aandacht van de Autoriteit Consument & Markt (ACM): energietransitie & duurzaamheid, digitale economie en woningmarkt.


Actueel nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.