Doorgaan naar hoofdcontent

Provincies willen regie pakken op vol stroomnet en kiezen wie netaansluiting krijgt

 

 
 
 
Provincies willen regie pakken op vol stroomnet en kiezen wie netaansluiting krijgt
De provincies moeten de regierol krijgen bij het verdelen van de ruimte op het stroomnet én het toekomstig bestendig maken van de energie-infrastructuur. Daarvoor pleit het Interprovinciaal Overleg (IPO). 
 
 
'Energietransitie doet economie op korte termijn pijn, kosten tot 2 procent van wereldwijde bbp'
De kosten om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 graad Celsius kunnen wereldwijd oplopen tot 2 procent van het bruto binnenlands product (bbp) in 2050. Voor 2100 is dat geld echter terugverdiend. 
 
 
Liander meldt 14 nieuwe knelpunten op stroomnet Amsterdam, Friesland, Gelderland en Noord-Holland
Liander meldt 14 nieuwe knelpunten op zijn stroomnet te hebben. Het gaat om stations in Amsterdam, Friesland, Gelderland en Noord-Holland waar geen nieuwe transportcapaciteit beschikbaar is. 
 
 
Doorbraak Vismigratierivier
Deze week is er een verbinding gemaakt tussen bouwkuip zuid en bouwkuip noord van de Vismigratierivier onder de A7 bij Kornwerderzand. De damplanken tussen beide kuipen werden toen verwijderd. Nu kunnen de bouwers vanuit één bouwkuip verder werken aan de doorgang voor de Vismigratierivier. Deze... 
 
 
Public Services Lab opent deuren op Brightlands Smart Services campus
Donderdag 27 januari opent het Public Services Lab officieel zijn deuren op de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen. In het lab werken onderzoekers, studenten en ondernemers samen met gemeenten en andere overheden aan digitale innovaties. De focus ligt hierbij op digitale oplossingen die...


Actueel nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.