Doorgaan naar hoofdcontent

Studenten bouwen Antarctica-rover met zonnepanelen voor onbemand onderzoek op Zuidpool

 

 
 
 
Studenten bouwen Antarctica-rover met zonnepanelen voor onbemand onderzoek op Zuidpool
Het studententeam Polar van de Technische Universiteit Eindhoven is naar Antarctica vetrokken voor metingen die nodig zijn voor de ontwikkeling van hun zelfontworpen Antarctica-rover met zonnepanelen. 
 
 
Nieuwe stap in HFK-afbouw treft commerciële koelinstallaties
In het kader van de Europese F-gassenverordening – meer specifiek de terugfasering van HFK-koudemiddelen - zijn op 1 januari 2022 weer nieuwe stappen gezet. Dit keer gaat het om verboden die betrekking hebben op nieuw te bouwen commerciële koelinstallaties.  Tekst: Uko Reinders Leestip: Onderzoek... 
 
 
Duurzaamheidslening nu ook voor doe-het-zelvers!
Inwoners van Goeree-Overflakkee die hun woning willen verduurzamen kunnen ook dit jaar via de gemeente een duurzaamheidslening afsluiten. De gemeente wil hiermee inwoners helpen om hun huis te verduurzamen. Sinds kort kunnen mensen die hun huis zelf verbouwen ook aanspraak maken op de lening. Ook... 
 
 
GroenLeven installeerde in 2021 bijna 300 megawattpiek aan zonnepanelen
GroenLeven heeft in het kalenderjaar 2021 bijna 300 megawattpiek aan zonnepanelen geplaatst. De installatiecijfers groeide met 41 procent van 208,5 megawattpiek naar 294,3 megawattpiek verdeeld over 79 projecten. 
 
 
Europa wil renovatiepaspoorten introduceren en emissievrije nieuwbouw verplichten vanaf 2030
De Europese Commissie wil de Europese richtlijn energieprestatie voor gebouwen (EPBD) herzien en daarmee renovatiepaspoorten introduceren en een emissievrije nieuwbouw vanaf 2030 verplichten.


Actueel nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.