Doorgaan naar hoofdcontent

‘Verlies covidmiljarden dreigt bij Europees klimaatbeleid luchtvaart’

 

 
 
 
'Verlies covidmiljarden dreigt bij Europees klimaatbeleid luchtvaart'
Ja, natuurlijk verdienen KLM en Schiphol nu onze ruimhartige steun Vanwege de coronapandemie ligt de luchtvaart op zijn gat. KLM schrapt 1500 tot 2000 arbeidsplaatsen en vraagt voor de resterende 33.000 werknemers werktijdverkorting aan.... Het bericht 'Verlies covidmiljarden... 
 
 
Transitie Café op 4 februari
Transitie Castricum organiseert op 4 februari een zoom meeting voor allen die graag mee willen doen aan de transitie, maar er tegelijkertijd geen energie meer voor heeft. 
 
 
Onderzoek Energie Samen Noord-Holland naar Transitie Visies Warmte
De aardgasvrije plannen van Noord-Hollandse gemeenten bieden nog alle kansen om voordelig voor bewoners uit te pakken. Maar die bewoners moeten dan wel nu met [ ... ] 
 
 
Loop mee met de klimaatmars op 12 maart
Op 12 maart wordt er in Castricum een klimaatmars gehouden. Er wordt een persoonlijke oproep gedaan naar iedereen om deel te nemen aan de mars in Castricum. Het gaat om bewustwording, het streven naar verandering, om uiting te geven aan zorgen en vooral ook om dat alles met anderen te delen. 
 
 
Zwitserse wetenschappers maken waterstof uit bananenschillen
Onderzoekers van de Technische Universiteit in Zwitserland hebben een manier bedacht om heel snel waterstof te maken uit bananenschillen. Met behulp van lichtflitsen wordt de biomassa omgezet in syngas. Uit dit syngas kan vervolgens weer waterstof worden gewonnen.


Actueel nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.