Doorgaan naar hoofdcontent

Waterstofnetwerk WING geopend in proeftuin van EnTranCe

 

 
 
 
Waterstofnetwerk WING geopend in proeftuin van EnTranCe
"We verklaren het waterstofnetwerk nu officieel geopend!", aldus WING-projectleider Ted Wildenberg. Partners DNV, Emerson, Gasunie, GasTerra en EnTranCe knoopten symbolisch de linten aan elkaar om de samenwerking te bezegelen. Gedeputeerde IJzebrand Rijzebol de Provincie Groningen hield een online... 
 
 
SolarCare: zonnepanelen produceerden in 2021 minder stroom door slechte zomer
Zonnepanelen hebben afgelopen kalenderjaar minder stroom geproduceerd dan verwacht. Voor zonnepaneeleigenaren was 2021 het slechtste jaar in 10 jaar tijd met een opbrengst van 870 kilowattuur per kilowattpiek. 
 
 
Gents MilieuFront dient bezwaar in tegen zonnepark in haven van Gent
Het Gents MilieuFront heeft bezwaar aangetekend tegen de realisatie van zonnepark door ENGIE in de haven van Gent. ENGIE wil het zonnepark realiseren op eigen terrein en daardoor circa 1 hectare bos rooien. 
 
 
Startschot EIGEN: energy hubs moeten slim benutten wind- en zonne-energie faciliteren
Netbeheerder Liander, Firan, Kenter en Qirion hebben het startschot gegeven voor het innovatieproject eigen. Het project richt zich op het potentieel van energy hubs, die wind- en zonne-energie slim benutten. 
 
 
Update capaciteit elektriciteitsnet
Op het elektriciteitsnet in Amsterdam, Friesland, Gelderland en Noord-Holland zijn nieuwe knelpunten ontstaan. De maximale capaciteit van het net is hier bereikt. Eén knelpunt in Friesland is opgelost.


Actueel nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.