Doorgaan naar hoofdcontent

* Weten wat de wijk wil. Over draagvlakeisen en representatieclaims in relatie tot burgerinitiatieven.

 

 
 
 
* Weten wat de wijk wil. Over draagvlakeisen en representatieclaims in relatie tot burgerinitiatieven.
In 2021 is door SEN meegewerkt aan dit artikel van Mr. Esmée Driessen, werkzaam als promovenda aan de universiteit van Leiden bij de afdeling Staats- en Bestuursrecht en eveneens verbonden aan de Thorbeckeleerstoel als Thorbeckefellow. In haar proefschrift richt zij zich op het verschijnsel "Right... 
 
 
Datacenter Facebook kan met zonnepanelen 3,7 procent eigen stroomverbruik opwekken
Door de plaatsing van bijna 140.000 zonnepanelen op het dak, aan de gevels en op de grond kan het nieuwe hyperscale datacenter van Facebook in Zeewolde 3,7 procent van de verbruikte stroom zelf opwekken. 
 
 
De harde cijfers | 91 procent van nieuwbouwwoningen in Vlaanderen heeft zonnepanelen
91 procent van de nieuwbouwwoningen in Vlaanderen is uitgerust met zonnepanelen. Dat blijkt uit cijfers van het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap over Vlaamse nieuwbouw en grondige renovaties. 
 
 
Project van de week | Matrans Rotterdam Terminal snoept alle stroom van zonnepanelen zelf op
In de rubriek Project van de week schenkt Solar Magazine wekelijks aandacht aan een bijzonder zonne-energieproject. Deze week de Matrans Rotterdam Terminal die door Valk Solar van 7.335 zonnepanelen wordt voorzien. 
 
 
Industrieel hergebruiken CO2 leidt tot onvoldoende uitstootvermindering
De meeste vormen van het industrieel hergebruiken van CO2 leiden tot onvoldoende vermindering van de uitstoot om aan het Parijs-akkoord te kunnen voldoen. Veel vormen die wel goed genoeg zijn voor een halvering van de totale uitstoot in 2030 zijn dan nog niet marktklaar, concluderen...


Actueel nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.