Doorgaan naar hoofdcontent

Staatsbosbeheer: ‘Grote kansen voor zonneparken met het oog op natuurontwikkeling’

 

 
 
 
Staatsbosbeheer: 'Grote kansen voor zonneparken met het oog op natuurontwikkeling'
Het opwekken van duurzame energie, financieel perspectief voor de boer en het vergroten van de biodiversiteit. Die 3 voordelen komen bij elkaar bij het ontwikkelen van zonneparken met natuurontwikkeling als oogmerk. 
 
 
Regionale Energiestrategie moet start- en landingsbaan voor innovaties worden: 'Hoe meer massa, hoe beter'
De Regionale Energiestrategie moet een start- en landingsbaan worden voor innovaties. Om dat te realiseren, heeft het Nationaal Programma Regionale Energiestrategieën (NPRES) een speciale roadmap ontwikkeld. 
 
 
Koppeling vraag en aanbod noodzakelijk voor toename secundair materiaalgebruik
29 maart 2022 Het gebruik van secundaire materialen zit in de lift, maar bereikt nog niet het vereiste niveau. Waarom is er een mismatch tussen vraag en aanbod en hoe gaan we die oplossen? lees meer 
 
 
Kamerbrief bij Voortgangsrapportage Tracéwetplichtige projecten 2e helft 2021
Minister Harbers (IenW) stuurt de Tweede Kamer de Voortgangsrapportage toe van de Tracéwetplichtige projecten over de 2e helft van 2021. Hij doet dit mede namens de staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat (IenW). Daarbij gaat hij in op de stikstofproblematiek. 
 
 
Postcoderoos project Kapelle
ZonneCollectief Zeeland heeft voor een nieuw postcoderoosproject in Kapelle subsidie aangevraagd. Een postcoderoos is een project met zonnepanelen op het dak van een ander. Waarbij ingezet wordt om 'echte duurzame energie' op te wekken.


Actueel nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.