Doorgaan naar hoofdcontent

Benelux goed voor 15 procent van werkgelegenheid in Europese zonne-energiesector

 

 
 
 
Benelux goed voor 15 procent van werkgelegenheid in Europese zonne-energiesector
De Benelux is goed voor 15 procent van de werkgelegenheid in de Europese zonne-energiesector. Dat meldt de 'Benelux', een intergouvernementeel samenwerkingsverband tussen België, Nederland en Luxemburg. 
 
 
Energiesector verwacht fysieke schade en doden door meer extreme cyberaanvallen
Professionals in de energiesector verwachten massaal dat cyberaanvallen op hun industrie in de komende 2 jaar waarschijnlijk schade zullen toebrengen aan hun eigendommen en het milieu en levens zullen kosten. 
 
 
Prijsdalingen containers zwakken af, transport naar Rotterdam goedkoper dan vorig jaar
De prijsdalingen voor het transport van containers zijn op de 8 belangrijkste wereldwijde vaarroutes deze week gestabiliseerd. Het transport van Shanghai naar Rotterdam is wel goedkoper dan 1 jaar geleden. 
 
 
GroenLeven levert drijvend zonnepark Lippe Gabriëlsplas op
GroenLeven heeft de bouw van het drijvende zonnepark op de Lippe Gabriëlsplas afgerond en feestelijk geopend. Het is het vierde zonnepark, waarvan 2 op water, van het bedrijf in de gemeente Opsterland. 
 
 
Marktupdate week 20: Gasprijzen Europa blijven hoog, maar zakken wel wat.
De energiemarkt verandert continu, daarom praten wij je bij en blikken wij alvast vooruit op volgende week. Terugblik op de afgelopen week Gas 12 mei 18 mei Elektriciteit 12 mei… Lees verder op Marktupdate week 20: Gasprijzen Europa blijven hoog, maar zakken wel wat.


Actueel nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.