Doorgaan naar hoofdcontent

Molen #5 van Betuwewind staat al een paar weken stil

 

 
 
 
Molen #5 van Betuwewind staat al een paar weken stil
Onze molen #5 van Windpark Deil (vijfde vanuit het Westen) is kapot. Hij staat er al een paar weken zieligjes bij. Het lager van de hoofdas, vlak achter de wieken, werd te heet en er zijn stukjes zwervend metaal aangetroffen in de smeervloeistof. Niet goed dus. Leverancier Vestas heeft ondertussen... 
 
 
Eerste volledig elektrisch aangedreven krol ter wereld, in actie in Den Haag
Eerste volledig elektrisch aangedreven krol ter wereld: eerder introduceerden we krol-e als nieuwste lid van onze duurzame familie. Nu komt ze voor het eerst in actie op het Buitenhof in Den Haag. En daar is ze feestelijk ontvangen en bewonderd. 
 
 
Het buitengebied versterken met Agroforestry
In het buitengebied spelen veel zaken die invloed hebben op het landschap. De landbouwtransitie is er een van. Ook stikstof, energietransitie en klimaatverandering hebben grote gevolgen. Er komt op dit moment veel op de landbouw af. Zeker in Zuid-Limburg na de wateroverlast van afgelopen... 
 
 
Vlaanderen: Fluvius selecteert 3 proefprojecten voor delen stroom zonnepanelen
De Vlaamse minister van Energie Zuhal Demir meldt dat netbeheerder Fluvius 3 pilotprojecten heeft voorgesteld voor proeven met het delen van stroom opgewekt door zonnepanelen. Deze moeten nog dit jaar starten. 
 
 
BayWa r.e. start aanbesteding voor 10 terawattuur stroomafnameovereenkomsten
BayWa r.e. meldt Europa's allereerste aanbesteding uit te schrijven, geïnitieerd door een projectontwikkelaar, voor corporate power purchase agreements (ppa's, red. stroomafnameovereenkomsten).


Actueel nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.