Doorgaan naar hoofdcontent

Renewable Energy Hub Flevoland: batterijen en waterstof faciliteren 1 gigawatt windmolens en zonnepanelen

 

 
 
 
Renewable Energy Hub Flevoland: batterijen en waterstof faciliteren 1 gigawatt windmolens en zonnepanelen
De Renewable Energy Hub Flevoland (REF) is gelanceerd met als doel de opwek van wind- en zonne-energie te combineren met energieopslag in batterijen en waterstof en zo het volle stroomnet te verlichten. 
 
 
Canadian Solar wil eigen productiecapaciteit voor wafers en zonnecellen fors uitbreiden
De Chinese fabrikant Canadian Solar wil zijn eigen productiecapaciteit voor ingots, wafers en zonnecellen fors uitbreiden om de afhankelijkheid van leveringen van andere fabrikanten drastisch te verminderen. 
 
 
Smart contracts in gebouwonderhoud
In een pragmatisch verhaal over smart contracts en gebouwonderhoud, schrijft smart buidings-expert Wilfred van der Plas hoe je die contracten toepast en wat het de vastgoedwereld oplevert: meer transparantie, minder gedoe en meer tijd voor de zaken die er ├ęcht toe doen. 
 
 
Afval is grondstof
27 mei 2022 Afval bestaat al sinds mensenheugenis. Ook het gestructureerd inzamelen van dat afval gebeurt al vanaf het eind van de 18e eeuw. Dat had destijds vooral een sanitaire achtergrond. Het afval dat op straat belandde, veroorzaakte namelijk ongedierte en daarmee gepaard gaande ziektes. In... 
 
 
UHT Wet Gemeentelijke Instrumenten Warmtetransitie
De ACM heeft het conceptwetsvoorstel voor de Wet Gemeentelijke Instrumenten Warmtetransitie getoetst op mogelijke problemen in de uitvoering en handhaving.


Actueel nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.