Doorgaan naar hoofdcontent

Minister Jetten benoemt speciaal coördinator voor aanpak vol stroomnet Brabant en Limburg

 

 
 
 
Minister Jetten benoemt speciaal coördinator voor aanpak vol stroomnet Brabant en Limburg
Oud-topman van TenneT Ben Voorhorst is door minister Jetten voor Klimaat en Energie en de provincies Noord-Brabant en Limburg per direct aangesteld als speciaal coördinator voor de aanpak van het volle stroomnet. 
 
 
Pondera gaat wind- en zonneparken ontwikkelen in Verenigde Arabische Emiraten
Het Arnhemse adviesbureau heeft een memorandum of understanding getekend met de Sharjah Electricity, Water & Gas Authority (SWEH) voor de ontwikkeling van wind- en zonneparken in de Verenigde Arabische Emiraten. 
 
 
Uitstoot broeikasgassen 11 procent lager in Q1-2022
De uitstoot van broeikasgassen was in Q1-2022 11 procent lager dan in Q1-2021. Belangrijkste oorzaak: een daling van het aardgasverbruik met een kwart. De industrie stootte 11,1 Mton CO2 (Q1-2022) uit tegen 13,1 Mton (Q1-2021). De uitstoot van overige broeikasgassen bleef gelijk (1,5 Mton). Dit... 
 
 
Over-de-datum producten: Renewi investeert in nieuwe recyclinginstallatie
Renewi Organics heeft op haar locatie in Amsterdam een nieuwe over-de-datum producten (ODP) installatie in gebruik genomen. De nieuwe ODP lijn aan de Sardiniëweg verwerkt sneller als ook meer materialen, waarbij ook de kwaliteit van de gerecyclede materialen hoger ligt. 
 
 
Natuurtop: op naar de natuurinclusieve samenleving
Op vrijdag 17 juni is de eerste Agenda Natuurinclusief gepresenteerd tijdens de Natuurtop op de Floriade Expo 2022 in Almere. De Agenda geeft aan wat er nodig is om een natuurinclusieve samenleving in 2050 te bereiken. In de Agenda staan concrete acties gericht op bouw, infrastructuur, energie,...


Actueel nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.