Doorgaan naar hoofdcontent

S3E2 Meedenken in circulair ontwerp van sporthal

 

 
 
 
S3E2 Meedenken in circulair ontwerp van sporthal 
 
 
CBS verhoogt vorig jaar geïnstalleerd vermogen aan zonnepanelen naar 3.469,4 megawattpiek

Het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft de hoeveelheid zonnepanelen die afgelopen kalenderjaar in Nederland is geïnstalleerd met 3 megawattpiek verhoogd met 170,4 megawattpiek tot 3.469,4 megawattpiek.
 
 
 
Europa's grootste recyclingfabriek voor batterijen elektrische voertuigen van start

Hydrovolt is in Fredrikstad begonnen met de commerciële recycling van batterijen uit elektrische voertuigen. De fabriek in Noorwegen is de grootste van Europa met een capaciteit van 12.000 ton batterijpakketten.
 
 
 
PlusJeHuis: energie en geld besparen met een unieke lening
Energie besparen en duurzame energie opwekken kan op verschillende manieren. Huiseigenaren kunnen hun woning isoleren, zonnepanelen installeren of besparen op gaskosten met een warmtepomp of een nieuwe cv-ketel. Inwoners van gemeente Eijsden-Margraten kunnen gebruik maken van de voordelen van PlusJeHuis. Met dit project kunnen inwoners hun woning voordelig verduurzamen met een unieke lening van de gemeente. Van advies tot uitvoer Met PlusJeHuis kunnen inwoners de financiering én uitvoer van het verduurzamen van hun woning regelen. Inwoners krijgen een op maat gemaakt energieadvies. Ook worden zij ontzorgd bij de uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen. Unieke lening Gemeente Eijsden-Margraten biedt haar inwoners een unieke lening aan tegen een rente van maar 1%, met een looptijd van 15 jaar. Gemiddeld daalt de energierekening meer dan het maandelijks af te lossen bedrag voor de lening. Dit maakt het verduurzamen van een koopwoning extra aantrekkelijk en toegankelijk voor i... 
 
 
Nieuwbouw wildopvang Avolare: ongekend duurzaam

In het glooiende Veluwse landschap bij Doorwerth, met zijn kenmerkende stuwwallen, is vorig jaar het nieuwe onderkomen van wildopvang Avolare geopend. Het ultramoderne, duurzame en innovatieve complex kan onderdak bieden aan maximaal 10.000 zieke en gewonde dieren, zoals vogels, egelsActueel nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.