Doorgaan naar hoofdcontent

100-ste lid Energiecoöperatie Heumen

 
100-ste lid Energiecoöperatie Heumen
Energiecoöperatie Heumen heeft onlangs een mooie mijlpaal bereikt. Met Lykle Bakker uit Overasselt mochten we ons 100-ste lid verwelkomen.


Excursie raad Peel en Maas over het buitengebied
Het inwerkprogramma van de raad op zaterdag 16 juli 2022 stond in het teken van het buitengebied.

Er zijn grote opgaven in ons buitengebied. Om te ervaren welke opgaven er liggen en hoe divers ze zijn, stond het inwerkprogramma van de raad zaterdag 16 juli 2022 in het teken van het buitengebied.

Inwerkprogramma

Het inwerkprogramma startte aan de rand van de Peel bij de Vossenberg. In de Peel komen veel opgaven samen die elkaar beïnvloeden en ruimte vragen. Zoals de landbouw- en energietransitie, natuurherstel, aanpak van droogte, verbeteren van de waterkwaliteit, economische vitaliteit, leefbaarheid en beschikbaarheid voorzieningen. Maar ook het verkleinen van de risico's van ondermijning door criminelen. Vanaf Belfort Vossenberg had de raad zicht op de Peel aan de ene kant en inwoners en ondernemers aan de andere kant. De opgaven, dillema's, kansen en uitdagingen in 360 graden gevangen. 

Daarna bezocht de raad een ondernemer uit de tuinbouwsector en ging het gesprek over technische innovatie, kansen voor automatisering en kwaliteit van handwerk, bedrijfsontwikkeling, goed werkgeverschap, voldoende arbeidskrachten en hun huisvesting.

Als laatste werd een paardenhouderij in Kessel bezocht. Voor de raad een actueel onderwerp uit een van de laatste raadsvergaderingen.Actueel nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.