Doorgaan naar hoofdcontent

Bouwrijp maken gronden voor A27 Houten - Hooipolder

 

 
 
 
Bouwrijp maken gronden voor A27 Houten - Hooipolder
De verbreding van de A27 en de aanpak van knooppunt Hooipolder zijn belangrijk voor de bereikbaarheid én de doorstroming van het verkeer in de regio. Er vinden daarom de nodige werkzaamheden plaats. De werkzaamheden bestaan uit de realisatie van een nieuwe verbindingsboog van de A59 vanuit het westen (vanuit Zonzeel) naar de A27 naar het noorden (richting Utrecht). Ook komen er meer rijbanen in het hart van het knooppunt. En we verhogen en verbreden hier een gedeelte van beide snelwegen. Hiervoor moeten we bomen kappen, sloten dempen en aanleggen, geluidswallen aanleggen en nieuwe viaducten bouwen. Het weghalen van de bomen is hierbij de eerste stap. Voor alle verwijderde bomen geldt een herplantplicht. Dit betekent dat voor elke boom die wordt gekapt binnen de tracébesluitgrenzen een nieuwe boom geplant.   Bouwrijp maken Het verwijderen van bomen is noodzakelijk voor de aanleg van de aanpassing van knooppunt Hooipolder en de aanleg van extra rijstroken. Aannemer Van den Broek verwijdert vanaf 29 augustus 2022 tot uiterlijk 15 maart 2023 bomen op een aantal locaties in de gemeente Geertruidenberg. Als eerste worden bomen verwijderd in een strook van ongeveer 1km lang en 20m breed tussen de A59 en de Zandput. De aannemer heeft één week nodig voor de voorbereiding van onder andere de aanleg van een werkweg parallel aan de snelweg A59 ter hoogte van de watertoren. Ook legt hij een tijdelijke dam aan over een zijtak van de Donge. Zo kan hij de bomen die moeten wijken goed bereiken. Snelheid op afrit Raamsdonk (34) tijdelijk verlaagd Om het bouwverkeer veilig toegang te verlenen tot het werkterrein en het verkeer zo min mogelijk te hinderen, wordt de snelheid op het laatste deel van afrit Raamsdonk (34) van de A59 - ter hoogte van de tijdelijke in- en uitrit voor het werkverkeer - verlaagd van 60 naar 30 km/h. We vragen weggebruikers om begrip voor de mogelijke hinder en verzoeken om de aanwijzingen ter plaatse op te volgen. Werkzaamheden najaar en winter Dit najaar verwijdert de aannemer verder nog bomen: - in het gebied tussen de A27 en het voormalige scoutingterrein Raamsdonksveer (Kerklaan) - in de middenberm van de A59 nabij de verkeerslichten ter hoogte van knooppunt Hooipolder en bij de watertoren. - bij de op- en afritten van de Keizersveerbrug voor de realisatie van de nieuwe brug. - in en om knooppunt Hooipolder parallel aan de afrit knooppunt Hooipolder (van A27 naar A59). Meer informatie hierover volgt in september. Hout zo duurzaam mogelijk afzetten Samen met Staatsbosbeheer zet Rijkswaterstaat het gekapte hout zo duurzaam mogelijk af in de markt voor houtgebruik.  Stammen die hiervoor geschikt zijn, gaan naar de meubelmakerij. Overig hout wordt, afhankelijk van de kwaliteit, gebruikt voor spaanplaatproductie, de papierindustrie of  biomassa-energie. Meer informatie Kijk voor meer informatie over de verbreding van de A27 tussen Houten en Hooipolder op: A27houtenhooipolder.nl. 
 
 
Zijn energie slurpende en lekkende gebouwen straks nog iets waard?

Vastgoedbezitters die denken dat ze per 1 januari 2023 veilig zijn met een energielabel C, hebben het mis. Zo'n label stelt weinig voor omdat over een paar jaar de werkelijke energieprestaties van kantoren en gebouwen gemeten moet worden. Niet meer geschat op basis van de bouwtekening, maar berekend via de gas- en stroommeter. Wat zijn gebouwen dan nog waard? De term stranded assets valt al.
 
 
 
Investeer mee in 'Zonnepanelen Oud Gastel tweede fase!'

Energiek Halderberge | om, een van de 67 lokale energiecoöperaties binnen ons collectief, is nu gestart met het werven van investeerders voor hun nieuwe project 'Zonnepanelen Oud Gastel tweede fase.'
 
 
 
Slot op stroomnet voor nieuwe aansluitingen van grootverbruikers 
 
 
Klant krijgt inzicht in terugleverproblemen op huisadres

Netbeheerder Liander lanceert de Postcodechecker-zonnepanelen. Met deze online tool kunnen consumenten controleren of er in hun wijk problemen bekend zijn met het terugleveren van zonnestroom en wat de geplande...Actueel nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.