Doorgaan naar hoofdcontent

Daling prijs hernieuwbare energie zet door

 
Daling prijs hernieuwbare energie zet door

Ook het afgelopen jaar (2021) bleven de kosten van hernieuwbare energie dalen, aldus het onlangs verschenen rapport van IRENA.

De daling bedroeg zowel voor PV als voor wind op zee  13%. Voor  wind op land zelfs  15%. En dit ondanks de gestegen kosten voor diverse materialen en vervoer. Wellicht zijn de gestegen kosten op dit gebied nog niet volledig doorgevoerd in de prijzen. Dat neemt niet weg dat de prijsdaling al jaren spectaculair is.

Twee jaar geleden concludeerde IRENA al dat hernieuwbare energie in 90% van de gevallen goedkoper was dan fossiel. Dat was in 2021 en nu natuurlijk niet meer zo te vergelijken omdat fossiel enorm in prijs gestegen is. Nu zijn hernieuwbare bronnen soms tot vijf keer zo goedkoop als fossiel.Elektrische auto laadt op als de windmolen draait

In offshore windpark Hollandse Kust West (HKW) wil Vattenfall een pilot starten waarbij de laadsnelheid van elektrische auto's wordt aangepast aan de beschikbare windenergie. Op die manier wil het bedrijf overbelasting van het elektriciteitsnet voorkomen. Het windpark moet nog wel worden gebouwd.Actueel nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.