Doorgaan naar hoofdcontent

Essent en Solinoor bouwen waterstoffabriek bij drijvend zonnepark in Hellendoorn

 

 
 
 
Essent en Solinoor bouwen waterstoffabriek bij drijvend zonnepark in Hellendoorn

Essent en Solinoor gaan bij een drijvend zonnepark in IJzendoorn hun eerste gezamenlijke waterstoffabriek bouwen. De bouw van de elektrolyser van 4 megawatt moet eind 2023 van start gaan.




 
 
 
CE Delft identificeert knelpunten tarievensystematiek

Het onderzoeksbureau CE Delft heeft het rapport 'Tariefstelsel energienetten en energietransitie' gepubliceerd. Het onderzoek vergelijkt de tariefregulering voor warmte-, gas- en elektriciteitsnetten en analyseert of de huidige systematiek de energietransitie belemmert. CE Delft concludeert o.a. dat de huidige tarievensystematiek flexibilisering belemmert en dat tarieven primair niet geschikt zijn om congestie op te lossen. Lees meer..




 
 
 
Helga Witjes: "We hebben 1,8 maal Gelderland nodig om alles in te passen."
Binnen het GEA-netwerk delen we graag inzichten, ideeën en initiatieven die de Gelderse klimaatopgave helpen opschalen en versnellen. Daarin zijn we vooral een bottom-up beweging. Maar tegelijk willen we een podium geven aan wat er bestuurlijk leeft. Vandaar het initiatief om periodiek een…



 
 
 
Wetsvoorstel Tijdelijke wet Transitiefonds landelijk gebied en natuur naar Raad van State
Het kabinet werkt aan een brede gebiedsgerichte aanpak die zich richt op stikstofreductie en verbetering en herstel van natuur, water en klimaat in Nederland. Voor de uitvoering van de aanpak stelt het kabinet incidenteel ruim € 24 miljard beschikbaar tot 2035. Vrijdag 15 juli heeft de ministerraad ermee ingestemd om de Raad van State te vragen advies uit te brengen over de instellingswet die hiervoor nodig is.



 
 
 
Groen licht voor versnellingsplannen, PAS-melders sneller een nieuwe vergunning
Het kabinet heeft vandaag groen licht gegeven voor 45 versnellingsvoorstellen van provincies om stikstof te reduceren en de kwaliteit van natuur en water te verbeteren. Het Rijk maakt hiervoor 504 miljoen euro vrij. De provinciale plannen bevatten ook voorstellen waarmee de zogenoemde PAS-melders mogelijk sneller een nieuwe vergunning kunnen krijgen. Het kabinet gaat daar met provincies mee aan de slag en trekt daar nu 250 miljoen euro voor uit. Dat schrijven de ministers Van der Wal (Natuur en stikstof) en Staghouwer (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) vandaag in een brief aan de Tweede Kamer.


Actueel nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.