Doorgaan naar hoofdcontent

Gemeente Haarlem tekent overeenkomst project Schonenvaert

 

 
 
 
Gemeente Haarlem tekent overeenkomst project Schonenvaert
Wethouder Floor Roduner en Schonenvaert BV tekenden 20 juli 2022 een overeenkomst voor het project Schonenvaert. Daarmee kan de ontwikkelaar verder met het plan voor 696 woningen in een groene omgeving aan de Toekanweg. 
 
 
Daling prijs hernieuwbare energie zet door

Ook het afgelopen jaar (2021) bleven de kosten van hernieuwbare energie dalen, aldus het onlangs verschenen rapport van IRENA.

De daling bedroeg zowel voor PV als voor wind op zee  13%. Voor  wind op land zelfs  15%. En dit ondanks de gestegen kosten voor diverse materialen en vervoer. Wellicht zijn de gestegen kosten op dit gebied nog niet volledig doorgevoerd in de prijzen. Dat neemt niet weg dat de prijsdaling al jaren spectaculair is.

Twee jaar geleden concludeerde IRENA al dat hernieuwbare energie in 90% van de gevallen goedkoper was dan fossiel. Dat was in 2021 en nu natuurlijk niet meer zo te vergelijken omdat fossiel enorm in prijs gestegen is. Nu zijn hernieuwbare bronnen soms tot vijf keer zo goedkoop als fossiel.
 
 
 
Terugdringen van plastic in Greenport Boskoop

Wat niet gebruikt kan worden, hoef niet gerecycled te worden. Else Boutkan is de koningin...

Het bericht Terugdringen van plastic in Greenport Boskoop verscheen eerst op Recycling Nederland.
 
 
 
Groene waterstof maken met elektrolysers zónder membraan

Het Britse CPH2 werkt al sinds 2012 aan een elektrolyser zonder membraan. Daardoor heeft het verschillende zeldzame aardmetalen niet nodig, die andere elektrolysers wel vereisen. In 2030 wil het bedrijf een jaarlijkse productiecapaciteit van 4 gigawatt bereikt hebben.
 
 
 
Mercedes-Benz gaat ook accu's recyclen

Samen met partners in China en de VS wil Mercedes-Benz een gesloten kringloopsysteem voor de...

Het bericht Mercedes-Benz gaat ook accu's recyclen verscheen eerst op Recycling Nederland.Actueel nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.