Doorgaan naar hoofdcontent

Raamwerk circulaire economie naar de Kamer

 

 
 
 
Raamwerk circulaire economie naar de Kamer
Een serie van vier adviesroutes over circulaire economie vormt voor het kabinet de basis om eind dit jaar met een Nationaal Programma Circulaire Economie (NPCE) te komen. Er is al veel gebeurd, maar 'verdere beleidsintensivering' is nodig. Daar hoort ook een concrete gedragsstrategie bij om het bewustzijn over circulariteit bij de consument te versterken. Dit schrijft het kabinet in een brief aan de Tweede Kamer.  Om in 2050 circulair te zijn vraagt het een 'enorme ommezwaai van wegwerpmaatschappij naar hergebruiksamenleving' aldus de brief. Het gaat om een 'complete economische systeemverandering.' Klimaatdoel Het programma moet ook duidelijk maken hoe de aankondiging in het coalitieakkoord over een 'ambities klimaatdoel voor circulaire economie' vorm krijgt.



 
 
 
Betonstortdag Windmolen De Noord
Vandaag was het betonstortdag. Er reden dus veel betonwagens naar en van de locatie aan de Bredeweg. Het betonstorten wordt uitgevoerd in twee dagen. Volgende week dinsdag is de tweede betonstortdag. Daarna heeft het beton enkele weken nodig om voldoende uit te harden.



 
 
 
Huis & Energie: Belinus Solar presenteert nieuwe zonnepanelen met Ultra Black HJT-cellen en Full Black GlasGlas Huis & Energie: ...



 
 
 
Vestia moet betrouwbare levering warmte borgen
Bewoners in de wijk Duindorp hebben geklaagd over het handelen van Vestia. De klachten gingen over de vergunning, de tarieven die de bewoners betalen (niet-meer-dan-anders-principe), klachtenafhandeling en een onbetrouwbare levering.



 
 
 
Mastenbouw nieuwe hoogspanningsverbinding is klaar
Nu verder met stroomgeleiders trekken. Woensdag 27 juli heeft TenneT nabij Aduard de laatste mastpaal voor de nieuwe 380 kV-hoogspanningsverbinding tussen Eemshaven en Vierverlaten geplaatst. Met de…


Actueel nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.