Doorgaan naar hoofdcontent

Antwoorden op Kamervragen over productiebeperking kolencentrales

 

 
 
 
Antwoorden op Kamervragen over productiebeperking kolencentrales
Minister Jetten (Klimaat en Energie) geeft antwoord op vragen over de productiebeperking voor kolencentrales. Het Eerste Kamerlid Otten (Fractie-Otten) heeft deze vragen gesteld. 
 
 
Commissievergaderingen op 1 en 2 september
Het politieke seizoen start weer. Op donderdag 1 september zijn er 2 commissievergaderingen. 
 
 
Gemeente Alkmaar helpt huiseigenaren te verduurzamen

Inwoners van de gemeente Alkmaar kunnen zich vanaf nu aanmelden voor persoonlijk en gratis advies over hun woning van een gecertificeerd energie-adviseur. Deze adviseur komt aan huis en adviseert over verbeteringen op het gebied van isolatie en verwarming.Wethouder duurzaamheid Nicole Mulder: "Met deze actie wil de gemeente energiebesparing stimuleren, het verduurzamen van woningen makkelijker maken en CO2-uitstoot besparen. Door de stijgende energieprijzen is er ook meer interesse bij woningeigenaren."Soms weten huiseigenaren niet waar ze moeten beginnen of lopen ze vast vanwege het grote aanbod. Zij worden op weg geholpen met passend en deskundig advies.Beoordeling van het huisSamen met de bewoner beoordeelt een gecertificeerd energie-adviseur de woning op het gebied van isolatie en verwarming. Er wordt gekeken naar dak-, vloer-, (spouw)muur- en glasisolatie en of een huis geschikt is voor een warmtepomp en zonnepanelen of zonneboiler. Kleine maatregelen zoals tochtstrippen en leidingisolatie komen ook aan de orde, want die maken direct een verschil.Welke maatregelen neemt u?Op basis van dit bezoek maakt de adviseur een persoonlijk plan voor energiebesparing. In dit rapport staat wat de beste investeringen en besparingen zijn. Hierbij wordt rekening gehouden met beschikbare subsidies en leningen. Het is de ideale routekaart voor de verduurzaming afgestemd op (de mogelijkheden van) het huis en de wensen van de bewoners.Interesse in een adviesrapport? Deelname is gratis en vrijblijvend.Kijk voor meer informatie of om u aan te melden op www.susteen.nl/acties/alkmaarBent u geïnteresseerd in tips om direct energie te besparen in huis zonder (grote) investeringen te doen? Hiervoor kunt u een bezoek van een Energiecoach aanvragen via duurzaambouwloket.nl/energiecoaches-in-alkmaar 
 
 
Kamerbrief met verslag informele bijeenkomst van milieu- en klimaatministers op 13 en 14 juli 2022
Staatssecretaris Heijnen (IenW) en minister van der Wal-Zeggelink (Natuur en Stikstof) informeren de Tweede Kamer over de informele bijeenkomst van milieuministers en klimaatministers die op 13 en 14 juli 2022 plaatsvond in Praag, Tsjechi├ź. Ook sturen zij  de kwartaalrapportage met de stand van zaken van de lopende onderhandelingen van de Europese voorstellen op het terrein van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW). 
 
 
Kamerbrief over jaarverslag basisnet 2021
Staatssecretaris Heijnen (IenW) stuurt de Tweede Kamer de jaarlijkse brief over de monitoringsrapportage van het basisnet. Het gaat om het vervoer van gevaarlijke stoffen over het spoor. Deze gaat over het kalenderjaar 2021. De bijbehorende monitoringrapportages staan op de website van Infomil.


Actueel nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.