Doorgaan naar hoofdcontent

Deze installatie wekt duurzame energie op door zich te gedragen als een walvis

 

 
 
 
Deze installatie wekt duurzame energie op door zich te gedragen als een walvis

Voor de kust van Tasmanië werd het afgelopen jaar een bijzondere duurzame energie-opwekker getest. De UniWave 200 is een drijvende installatie compleet met spuitgat, dat luchtdruk gebruikt om een turbine aan te drijven. De eerste testresultaten zijn beter dan verwacht.
 
 
 
Vacature: penningmeester in bestuur Vrijstad Energie
Wij zoeken een penningmeester! Heb jij affiniteit met financieel beheer én hart voor duurzaamheid? Lees dan snel de vacaturetekst. 
 
 
Energieboswachters succesvol opgeleid tot 'bewakers' van natuurinclusieve wind- en zonneparken

Onze training Energieboswachter blijkt een landelijk succes. De training is in 2021 opgezet door de Brabantse Milieufederatie en ondertussen zijn er al tientallen Energieboswachters opgeleid. Het doel is een betere inzet van lokale gebiedskennis bij de ecologische inpassing van nieuwe
 
 
 
Hittegroep probeert hoofd koel te houden
Vaak gaat het bij woningen nog over isoleren en verwarmen. En hoe daarbij op energielasten kan worden bespaard met bijvoorbeeld zonnepanelen of een warmtepomp. De Hittegroep van de Groene Huisvesters heeft echter een andere focus. De opwarming van de aarde geeft woningcorporaties nu al veel kopzorgen en dat maakt het bundelen van kennis nodig om de juiste maatregelen te kunnen nemen. We spreken met vier aanjagers die het hoofd koel proberen te houden. 
 
 
Nederlandse start-up vanPlestik bouwde 3D-printer die van plastic afval de mooiste spullen maakt

Het is een idee dat tot de verbeelding spreekt. Een zelfgebouwde enorme 3D-printer die spullen maakt, met plastic afval als grondstof. Change Inc. ging langs bij vanPlestik. "Veel mensen hebben geen beeld bij recycling. Wij maken het tastbaar."Actueel nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.