Doorgaan naar hoofdcontent

Duurzaam asfalt Noordeindseweg in de Delftse Hout

 

 
 
 
Duurzaam asfalt Noordeindseweg in de Delftse Hout

De Noordeindseweg in de Delftse Hout is opgeknapt. De asfaltverharding is weer als nieuw en de weg is nu een 30 km-zone. De gemeente gebruikt dit project om ervaring op te doen met het circulair aanpakken van projecten. In een
 
 
 
EnergyVision wint aanbesteding voor zonnepanelen op 50.000 Vlaamse sociale huurwoningen

EnergyVision is na 3 jaar voorbereiding door ASTER gekozen als leverancier van bijna 400.000 zonnepanelen voor ruim 50.000 sociale huurwoningen in Vlaanderen. De financiering loopt via Belfius Bank.
 
 
 
Esdec Solar Group kondigt strategische investering van Blackstone aan

Esdec Solar Group – de bedrijvengroep waartoe onder meer montagesysteemfabrikant Esdec en Blubase behoren – heeft een overeenkomst bereikt om haar aandeelhoudersbasis te versterken met Blackstone.
 
 
 
Strategisch partnerschap Intospace en Sunrock voor zonnepanelen op logistiek vastgoed

Intospace en Sunrock hebben een strategisch partnerschap met elkaar gesloten. Binnen deze samenwerking zal Sunrock de ontwikkeling, bouw en exploitatie van installaties met zonnepanelen voor haar rekening nemen.
 
 
 
Eneco stopt verkoop grijze stroom aan Nederlandse zakelijke klanten

Vanaf vandaag, 8 augustus 2022, levert Eneco in Nederland alleen nog groene stroom aan nieuwe zakelijke klanten, of bestaande klanten die hun contract willen verlengen. Zakelijke klanten die grijze stroom willen (stroom van niet-duurzame bronnen) kunnen die niet langer bij Eneco betrekken. Met bestaande zakelijke klanten die nog gebruik maken van grijze stroom wordt overlegd hoe zij zo snel als mogelijk kunnen overstappen naar groene stroom. Consumenten en klein-zakelijke gebruikers hebben bij Eneco al sinds 2011 groene stroom.

Dick Velings, directeur van alle zakelijke activiteiten van Eneco in Nederland, zegt: "Dit is een grote en impactvolle stap op weg naar een duurzame toekomst. Het is niet alleen noodzakelijk om deze stap te zetten, wij geloven ook dat de zakelijke energiemarkt er aan toe is om de energietransitie te versnellen door afscheid te nemen van grijze stroom. Zoals ook in onze nieuwe reclamespot te zien is: wij verwelkomen bedrijven die samen met Eneco voor duurzaam gaan".

Met dit besluit verwacht Eneco al rond 2026 alle Nederlandse zakelijke klanten op groene stroom te hebben, vier jaar eerder dan als doel werd opgenomen in het verleden jaar gepresenteerde One Planet Plan. Het Eneco One Planet Plan richt zich op het klimaatneutraal maken van de onderneming en het energieverbruik van haar klanten in 2035.

De zakelijke klanten die Eneco vanaf nu contracteert worden voorzien van de producten Europese wind, Nederlandse wind of Nederlandse zonne-energie. De maatschappelijke meerwaarde van deze producten overstijgt inmiddels duidelijk de beperkte meerprijs.

Dit besluit sluit aan op de nieuwe positionering en reclamecampagne van Eneco. Zakelijke klanten op groene stroom? We doen het nu.Actueel nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.