Doorgaan naar hoofdcontent

Finse ijshal stapt over op CO2 in plaats van ammoniak

 

 
 
 
Finse ijshal stapt over op CO2 in plaats van ammoniak

Ammoniak is wellicht bekender als koudemiddel voor vriesinstallaties in ijshallen, maar CO₂ werkt efficiĆ«nter - mits het wordt toegepast in een goed ontworpen installatie. Dat stelt een Zweeds bedrijf dat gespecialiseerd is in de verduurzaming van ijshallen.
Tekst: Bas Roestenberg
Leestip: …

Het bericht Finse ijshal stapt over op CO<sub>2</sub> in plaats van ammoniak verscheen eerst op Airconditioning en koeling op RCC Koude en Luchtbehandeling.
 
 
 
Europese opwek overtreft prognoses 2022 met 39 gigawatt Biden bekrachtigt gigantisch klimaatpakket 42.000 Nederlandse omvormers ... 
 
 
Eurocell bouwt mogelijk enorme batterijfabriek in Noord-Nederland Europese opwek overtreft prognoses 2022 met 39 gigawatt Biden ... 
 
 
ACM gunt netbeheerders voorschot op nacalculatie inkoopkosten energie en vermogen

De onafhankelijke toezichthouder ACM is voornemens de regionale netbeheerders voor elektriciteit in 2023 een voorschot te geven op de tariefinkomsten van 2024. Door de sterk stijgende elektriciteitsprijzen, zijn de inkoopkosten van netbeheerders voor energie en vermogen (E&V) sterk gestegen. Dit voornemen zal met een verkleining van de tariefschok in 2024 leiden tot een gelijkmatiger tariefverloop. VEMW kan begrip opbrengen voor de ruimte die de ACM de netbeheerders wil geven, maar heeft zorgen over de invulling en de mogelijke kostenconsequenties voor afnemers. Lees meer..
 
 
 
Beantwoording vragen inzake beleidsinzet biogrondstoffen van de Eerste Kamerfracties PvdD, Nanninga en SGP
Minister Jetten (Klimaat en Energie) beantwoordt vragen inzake de beleidsinzet biogrondstoffen. Leden van de Eerste Kamerfracties PvdD, Nanninga en SGP hebben de vragen gesteld.


Actueel nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.