Doorgaan naar hoofdcontent

Gezond milieu is universeel mensenrenrecht

 

 
 
 
Gezond milieu is universeel mensenrenrecht

De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft de toegang tot een schoon en gezond leefmilieu officieel erkend als universeel mensenrecht, en dat met een overweldigende meerderheid.
Het bericht Gezond milieu is universeel mensenrenrecht verscheen eerst op Duurzaamnieuws.
 
 
 
Marktleiders Intospace en Sunrock sluiten strategisch partnerschap

Samenwerking rond duurzame energie voor logistiek vastgoedOisterwijk/Amsterdam, 2 augustus 2022 – Intospace en Sunrock, landelijk marktleiders in respectievelijk de ontwikkeling van logistiek vastgoed en zonnestroominstallaties met bijbehorende duurzame energieoplossingen, hebben een strategisch partnerschap met elkaar gesloten. Binnen deze samenwerking zal Sunrock de ontwikkeling, bouw en exploitatie van zonnestroominstallaties voor haar rekening nemen. Intospace wordt zo […]

The post Marktleiders Intospace en Sunrock sluiten strategisch partnerschap appeared first on Sunrock.
 
 
 
Gigantische waterbatterij in Zwitserse Alpen moet het Europese net gaan balanceren

Een gigantische waterbatterij onder de Zwitserse Alpen kan net zoveel energie opslaan als 400.000 batterijen voor elektrische auto's. De batterij is vorige maand in gebruik genomen en wordt gebruikt om het elektriciteitsnet mee te balanceren.
 
 
 
Succesvolle pilot energiearmoede in gemeente Winterswijk

In Winterswijk is een succesvolle pilot met Energiebespaarmaatjes afgerond die bewoners intensief begeleidden met het verlagen van hun energierekening. Dit project is een goed voorbeeld van een nauwe samenwerking tussen gemeente, woningcorporatie en het sociaal domein. Een persoonlijke benadering van bewoners en het bieden van hulp aansluitend bij behoefte.   Het project is kleinschalig gestart maar […]

Het bericht Succesvolle pilot energiearmoede in gemeente Winterswijk  verscheen eerst op Coƶperatie Hoom.
 
 
 
Hinder voor scheepvaart door lage waterstanden
De waterstand van de Rijn, de Maas en de IJssel is op dit moment lager dan normaal voor de tijd van het jaar. Dit brengt de nodige uitdagingen met zich mee.


Actueel nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.