Doorgaan naar hoofdcontent

Groot onderhoud voor de Buizerd en Adelaar

 
Groot onderhoud voor de Buizerd en Adelaar

De kogel is door de kerk, de beide molens krijgen na zoveel jaar trouwe dienst aan een flinke opknapbeurt, waardoor zij weer voor jaren mee zullen kunnen. Het bestuur van de windmolenco√∂peratie heeft de technische specialisten van het Barneveldse bedrijf Rengineers opdracht gegeven de klus te klaren. Naar het zich laat aanzien zal eind augustus […]

Het bericht Groot onderhoud voor de Buizerd en Adelaar verscheen eerst op Westfriese Windmolencoöperatie.Eneco investeert in softwareontwikkelaar voor warmtenetten

Eneco investeert in de Nederlandse klimaatscale-up Gradyent. Met de stijgende prijzen en sterke noodzaak tot CO2-reductie wordt de optimalisatie nog urgenter. Gradyent heeft software ontwikkeld die energiebedrijven helpt om hun warmtenetten te optimaliseren en CO2 te reduceren.

In een nieuwe investeringsronde heeft Gradyent bij bestaande investeerders Capricorn Partners, ENERGIIQ en nieuwe investeerders Helen Ventures en Eneco heeft Gradyent 10 miljoen euro opgehaald.

Gradyent stelt warmtebedrijven in staat hun systemen te optimaliseren en CO2 te reduceren zodat ze betaalbare en betrouwbare warmte kunnen leveren. Het bedrijf is opgericht in 2019 en gevestigd in Rotterdam en heeft software ontwikkeld gebaseerd op de Digital Twin technologie. Hierbij wordt een digitale kopie van het fysieke warmtesysteem gemaakt, door geografische, weers- en sensorgegevens te combineren met fysieke modellen en AI. De Digital Twin maakt het mogelijk om het warmtesysteem real-time te optimaliseren en om simulaties te draaien van toekomstige situaties. Dit wordt steeds belangrijker met een toename aan duurzamere warmte.

"Eneco is verheugd met de investering in Gradyent. De versnelling van duurzame warmte is een van de belangrijk pijlers van onze One Planet ambitie om klimaat neutraal te zijn in 2035, samen met onze klanten. Eneco is al lange tijd een vaste klant van Gradyent en wil met deze investering de relatie verder verdiepen en kennis blijven delen met een uniek en toonaangevend technologiebedrijf op het gebied van warmtenetten," aldus Robert Blom, Investment Director Eneco Ventures.

Lees hier het hele persbericht van Gradyent.Actueel nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.