Doorgaan naar hoofdcontent

Kermis Liessel, 27 - 30 augustus

 

 
 
 
Kermis Liessel, 27 - 30 augustus
Van zaterdag 27 augustus tot en met dinsdag 30 augustus 2022 wordt de kermis in Liessel gehouden. 
 
 
Circulaire sloop van Combigebouw

De gemeente Zwolle blijft de komende jaren hard werken aan de ontwikkeling van de Spoorzone. Naast het vernieuwen van de Ooster- en Westerlaan, voeren we van eind mei tot eind augustus 2022 activiteiten uit voor de sloop van het Combigebouw aan het Stationsplein 14b. Met het slopen van het Combigebouw maken wij op het Stationsplein ruimte voor de unieke loopbrug Passerelle. Zwolle heeft circulariteit hoog op de agenda staan. Wij gaan daarom de vrijkomende materialen uit de sloop maximaal hergebruiken. Namens de gemeente voert aannemer Scheffer de circulaire sloop uit. De aannemer is gespecialiseerd in sloopwerken in binnenstedelijke omgeving.
 
 
 
Nederland in spoor van vulling ondergrondse gasbergingen in Duitsland

De totale gasopslagcapaciteit in Duitsland is op dit moment - 2 weken eerder dan gepland - voor ruim 76 procent (185 TWh) benut. Het belangrijkste reservoir (Rehden) is bijna 55 procent gevuld. Op 1 oktober moet de gasvoorraad tot 85 procent aangevuld zijn en op 1 november tot 95 procent. Opvallend is dat Nederland qua vullingsgraad niet ver achterblijft (70 procent totaal; Bergermeer 56,5 procent), maar vooralsnog per 1 oktober niet verder wil gaan dan de Europese landelijke vereiste van 80 procent. Na het zomerreces komt minister Jetten met een update. Lees meer..
 
 
 
Driekwart bedrijven heeft last van materiaaltekort TNO en Milieu Centraal: 'Terugverdientijd zonnepanelen blijft ongeveer zeven ... 
 
 
PlusJeHuis ook in de zomer
Wist u dat isolatie extra comfort biedt in de zomer? Het houdt de warmte beter buiten. Kies voor dak-, spouwmuur- en vloerisolatie en profiteer alle seizoenen van een aangenaam binnenklimaat. Woningisolatie zorgt ook nog eens voor een lagere energierekening. Benieuwd wat u bespaart? De gemeente werkt op het gebied van verduurzaming samen met Volta Limburg, waar u een gratis advies op maat kunt aanvragen. Bezoek www.eijsden-margraten.nl/plusjehuis.   


Actueel nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.