Doorgaan naar hoofdcontent

Kustwacht heeft nieuwe telefoonnummers

 

 
 
 
Kustwacht heeft nieuwe telefoonnummers
Het operationele nummer van de Kustwacht verandert. Vanaf nu is het Kustwachtcentrum te bereiken via +31 (0) 88 - 958 4000 . Ook de nummers van de Radio Medische Dienst en de persvoorlichter van dienst veranderen. Het alarmnummer 0900-0111 verandert niet. Voor alle hulpdiensten, partnerorganisaties en andere belanghebbenden geldt dat ze de nummers moeten aanpassen. 
 
 
In het middengebied zegeviert de gezondheid
Hoe maken we van de binnenruimte een buitenruimte? Als het aan Jeroen Troost van Schöck ligt, is dat een ogenschijnlijke tegenstelling die niet zo onmogelijk is als het lijkt. Hij pleit voor het middengebied, want daar kunnen bewoners genieten van het buitenleven waar tegenwoordig naar wordt gesnakt, terwijl dat gebied op koude dagen thermisch afgesloten kan worden. Bovendien is dit technisch gezien gewoon mogelijk. 
 
 
Biden's klimaatplannen lijken gered: 370 miljard dollar naar verduurzaming

De klimaatplannen van Amerikaanse president Joe Biden leken eerder dit jaar definitief de prullenbak in te kunnen. Nu lijkt een doorstart mogelijk. Woensdag behandelde de Senaat een wet die 370 miljard dollar beschikbaar stelt voor klimaatactie en verduurzaming. De Democratische senator die eerder dwars lag, Joe Manchin uit West-Virginia, lijkt nu toch aan boord. En dat geeft de Democraten genoeg stemmen om de wet door de Senaat te loodsen.
 
 
 
Bijna een vijfde meer hernieuwbare energie in juli
In juli is bijna een vijfde meer hernieuwbare energie opgewekt dan dezelfde maand het jaar ervoor. Zonnestroom had daar een groot aandeel in. Omdat de kolencentrales redelijk veel draaiden, droeg ook de bijstook van biomassa bij aan de groei. Dit blijkt uit de maandcijfers van Energieopwek.nl 
 
 
Inschrijving geopend voor eerste deelauto's in gemeente Molenlanden
MOLENLANDEN • Na een succesvolle interessepeiling hebben stichting Duurzaam Molenlanden, de gemeente Molenlanden en OnzeAuto de knoop doorgehakt.


Actueel nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.