Doorgaan naar hoofdcontent

Mensen krimpen, vogels verkleuren: 8 onwaarschijnlijke gevolgen van klimaatverandering

 

 
 
 
Mensen krimpen, vogels verkleuren: 8 onwaarschijnlijke gevolgen van klimaatverandering

Door klimaatverandering warmt de aarde op, stijgt de zeespiegel en smelten de ijskappen. Dat weten we. Maar er zijn talloze andere gevolgen, die minder voor de hand liggen. Van meer turbulentie in het vliegtuig tot migrerende wolken. We zetten er 8 op een rij.
 
 
 
Denk Doe Duurzaam in een nieuw jasje
Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in de maatschappij. En ook in de politiek en bij het Rijk: wat we aan de samenleving vragen, moeten we zelf ook doen. Het rijksbrede programmateam van Denk Doe Duurzaam brengt sinds eind 2019 de verduurzaming van de rijksbedrijfsvoering in beeld op deze website. Maar de wereld staat natuurlijk niet stil, tijd voor een opfrisbeurt van de website en een nieuwe LinkedIn-pagina. In dit artikel: de onderdelen die je niet mag missen om bij te blijven! 
 
 
Verslag Gustav Lorentzen 2022: conferentie over uitzonderlijke innovaties (deel 1)

Van 13 tot 15 juni vond in de Noorse stad Trondheim de 15e Gustav Lorentzen-conferentie, 'GL2022', plaats. In drie dagen passeerden de laatste ontwikkelingen in onderzoek op het gebied van natuurlijke koudemiddelen de revue. Menno van der Hoff doet in dit tweeluik uitgebreid verslag van deze …

Het bericht Verslag Gustav Lorentzen 2022: conferentie over uitzonderlijke innovaties (deel 1) verscheen eerst op Airconditioning en koeling op RCC Koude en Luchtbehandeling.
 
 
 
Suriname neemt zonnnepark in Coronie in gebruik

Energiebedrijven Suriname (EBS) heeft in Coronie het eerste zonnepark van het Surinaamse district in gebruik genomen. De zonneweide met 920 zonnepanelen is het derde zonnepark van de voormalige Nederlandse kolonie.
 
 
 
Eerste waterstof bunkervergunning van Nederland

In de haven van IJmuiden is onlangs de eerste waterstof bunkervergunning verleend. Met deze vergunning kan Windcat Workboats in de haven van IJmuiden de Hydrocat 48 met waterstof bunkeren. Het bunkeren van waterstof voor schepen is een belangrijke ontwikkeling voorActueel nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.