Doorgaan naar hoofdcontent

Sietse de Haan op Klimaatbijeenkomst in Gouda

 

 
 
 
Sietse de Haan op Klimaatbijeenkomst in Gouda 
 
 
Leuven: proefboring innovatief warmtenet

Op het terrein van de oude conservenfabriek Marie Thumas aan de Leuvense Vaart starten stad Leuven, Revive, Kelvin Solutions en ECoOB een proefproject voor een warmtenet waarbij ze aquathermie, geothermie en zonne-energie samen slim zullen inzetten. Het gaat om een primeur in Vlaanderen. Als onderdeel van het testproject vond in  juli een eerste proefboring plaats.

Het bericht Leuven: proefboring innovatief warmtenet verscheen eerst op Stichting Warmtenetwerk.
 
 
 
Start elektrische deelscooters en deelfietsen
Vandaag start GO Sharing met het aanbieden van elektrische deelscooters en deelfietsen in Soest en Soesterberg. Soest ziet dit aanbod als een duurzame aanvulling op deelauto's die al in de gemeente zijn. 
 
 
Twee veelbelovende oplossingen voor netcongestie: smart grids en modulair bouwen

Het elektriciteitsnet raakt op steeds meer plekken vol in Nederland. Dat heet netcongestie en is een groot probleem. Het kan de energietransitie namelijk vertragen. Maar waar een probleem is, zijn ook oplossingen. Technisch dienstverlener Croonwolter&dros werkt aan twee manieren om de druk op het net te verzachten: modulaire bouw en smart grids.
 
 
 
Heeft u klachten die kunnen wijzen op corona?
Doe dan direct een zelftest. U hoeft niet naar de GGD. Heeft u geen klachten? Houd uw gezondheid goed in de gaten. Krijgt u toch klachten? Test uzelf dan zo snel mogelijk.


Actueel nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.