Doorgaan naar hoofdcontent

Stappenplan en toolbox om gevolgen van overstromingen te beperken

 

 
 
 
Stappenplan en toolbox om gevolgen van overstromingen te beperken
Stappenplan voor gebiedsontwikkelaars om nieuwbouw in de toekomst beter te beschermen tegen de gevolgen van overstromingen. 
 
 
Wat zijn de korte termijn oplossingen voor netcongestie?

Netcongestie, het is de doorn in het oog van de energietransitie. Wat is er op korte termijn aan te doen?
 
 
 
Basisscholen De Poolster en Pius X gaan voor een afvalvrije school

Afval scheiden en zwerfafval zijn belangrijke thema's voor zowel een schone leefomgeving als een duurzame toekomst. Daarom biedt gemeente Lansingerland het project 'Afvalvrij voor Scholen' aan. Het doel van dit project is leerlingen op een laagdrempelige manier bezig te laten zijn met hergebruik van grondstoffen en een schone leefomgeving. Jong geleerd is immers oud gedaan! Rooms Katholieke Basisschool De Poolster en Basisschool Pius X zijn het nieuwe schooljaar gestart met dit project. Nadat de leerlingen na een heerlijke zomervakantie terugkwamen in de klas, troffen zij nieuwe afvalbakken aan. De nieuwe afvalbakken maken het mogelijk om afval in de klas te scheiden.  Feestelijke openingOp woensdag 24 augustus is het project feestelijk geopend op het schoolplein van beide scholen. Tijdens deze interactieve kick-off werd met de klassenvertegenwoordigers een afvalspel gespeeld. Op deze manier maakten de leerlingen kennis met de nieuwe afvalbakken én het scheiden van afval in de klas.Op beide scholen worden ook nog gastlessen gegeven om het belang van recycling en de waarde van grondstoffen verder toe te lichten. De gastlessen worden verzorgd door de enthousiaste gastdocenten van De Bries.Recycling dankzij Renewi en gemeente LansingerlandIn de klassen wordt afval nu dus gescheiden. Denk aan: plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drinkpakken (PMD), oud papier, groente- en fruitschillen. Dankzij de samenwerking tussen afvalinzamelaar Renewi en gemeente Lansingerland kunnen deze afvalstromen gescheiden worden opgehaald en (deels) gerecycled worden. 
 
 
Pizzaoven
Na de zelfbouw van het gemeenschapshuis 't Ei, hebben de bewoners van Groene Mient ook samen een leemoven gebouwd in de tuin om pizza's te maken. Ook een gezellige manier om weer samen te eten en samen te zijn. 
 
 
H2-Platform: blij met subsidieregeling elektrolyse, wel aandachtspunten

Het H2Platform is blij met de Subsidieregeling opschaling hernieuwbare waterstof via elektrolyse die de Minister voor Klimaat en Energie voorstelt. […]

Het bericht H2-Platform: blij met subsidieregeling elektrolyse, wel aandachtspunten verscheen eerst op H2Platform.Actueel nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.