Doorgaan naar hoofdcontent

Energiebespaarlening met 0% rente mogelijk voor huishoudens met verzamelinkomen tot €45.014 per jaar

 
Energiebespaarlening met 0% rente mogelijk voor huishoudens met verzamelinkomen tot €45.014 per jaar

Huishoudens met een verzamelinkomen tot € 45.014 per jaar betalen vanaf 1 november geen rente op een lening bij het Nationaal Warmtefonds. Dit is een van de maatregelen om bewoners te stimuleren om energiebesparende maatregelen te nemen voor de verduurzaming van hun koopwoning.

Huishoudens die in aanmerking komen betalen gedurende de gehele looptijd van hun lening geen rente ongeacht de ontwikkeling op de kapitaalmarkt. Het Rijk heeft de intentie de regeling voor twee jaar in stand te houden, daarna wordt geëvalueerd of de maatregel langer nodig is. Het Warmtefonds komt binnenkort met meer maatregelen om verantwoord lenen voor verduurzaming laagdrempeliger te maken voor eigenaar-bewoners met weinig leenruimte.

Minister De Jonge voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening: "We weten dat elke euro die je besteedt aan verduurzaming zichzelf terugverdient. Maar veel mensen hebben dat geld niet. Juist daarom is een renteloze lening bij het Warmtefonds een uitkomst. Dit aanbod helpt gezinnen om de hoogte van de energierekening terug te dringen."

 

 

Lees meerUitspraak rechtbank over aansluitingskosten warmteleverancier Deem NL
Rechtbank Rotterdam stelt de ACM in het gelijk in een zaak over het onterecht in rekening brengen van periodieke aansluitkosten door Deem NL.


Actueel nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.