Doorgaan naar hoofdcontent

EU start internetconsultatie over extra milieunormen voor zonnepanelen

 

 
 
 
EU start internetconsultatie over extra milieunormen voor zonnepanelen

De Europese Commissie is een internetconsultatie gestart over de mogelijke extra eisen die de Europese Unie (EU) voor zonnepanelen en omvormers wil invoeren via de Ecodesign-richtlijn en Energy labelling Regulation.
 
 
 
Nieuw record: wind- en zonne-energie goed voor 10 procent wereldwijde stroomproductie

Wind- en zonne-energie hebben een nieuwe mijlpaal bereikt: eind vorig jaar waren de 2 hernieuwbare-energietechnologie├źn voor het eerst goed voor 10 procent van de wereldwijde stroomproductie.
 
 
 
Kabinet presenteert Actieagenda Batterijsystemen: kansen voor batterijen die stroomnet ontlasten

Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Heijnen heeft de Tweede Kamer de Actieagenda Batterijsystemen toegestuurd. De agenda besteedt aandacht aan batterij voor elektrische voertuigen en energieopslag.
 
 
 
Statiegeld op plastic sapflessen bij Lidl om nog meer te kunnen recyclen

Lidl voert vanaf vandaag statiegeld in op alle plastic sapflessen en zet hiermee een volgende stap in haar recyclingbeleid. Vanaf de zomer is met deze invoering begonnen en nu zijn alle 439 Lidl filialen zo ver. De sapflessen kunnen bij
 
 
 
Ontwikkelaars luiden noodklok: huidige beleid belemmert grootschalige projecten met zonnepanelen

Een groep Nederlandse projectontwikkelaars van grootschalige zonne-energie luidt de noodklok: de huidige beleidskaders remmen de uitrol van zonnepanelen en brengen de klimaatdoelen in gevaar.Actueel nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.