Doorgaan naar hoofdcontent

Gemeente Zundert vraagt aandacht voor een samenleving waar iedereen in mee kan doen

 

 
 
 
Gemeente Zundert vraagt aandacht voor een samenleving waar iedereen in mee kan doen 
 
 
Edwin Ernste wordt nieuwe commercieel directeur van Celsis

Edwin Ernste wordt op 3 oktober aanstaande de nieuwe commercieel directeur van groothandel Celsis. Hij neemt deze functie over van Rob Wolthuizen, die eind dit jaar met pensioen gaat.
"Edwin heeft jarenlange ervaring in zowel commerciële als marketingdirectie-functies, is meer dan bekend met de …

Het bericht Edwin Ernste wordt nieuwe commercieel directeur van Celsis verscheen eerst op Airconditioning en koeling op RCC Koude en Luchtbehandeling.
 
 
 
Vogelobservatiemarathon weerspiegelt biodiversiteit nabij Indiase kerncentrale 
 
 
Kabinet steunt bouw PALLAS-reactor 
 
 
Bewonersbijeenkomst Energieleverend Geluidsscherm op 27 september

De bouw van het Energieleverend Geluidsscherm gaat in oktober beginnen. Als alles volgens planning verloopt is het innovatieve bouwwerk met zonnepanelen langs de Schagerweg, Huiswaarderweg en Nollenweg nog vóor de zomer 2023 af. Om de plannen voor deze laatste fase toe te lichten organiseert Gemeente Alkmaar op dinsdag 27 september 2022 een informatieavond voor de wijken De Horn Zuid en Huiswaard-2. Bewoners en andere geïnteresseerden zijn tussen 19.00 en 20.30 uur welkom in Wijkcentrum De Mare Nostrum.Het pilotproject Energieleverend Geluidsscherm wordt tweeënhalve kilometer lang en zal bestaan uit een frame met 4300 zonnepanelen aan de kant van de weg. Naast het verminderen van de geluidsoverlast kan met de duurzame energie die het scherm opwekt ook nog 400 huishoudens van stroom worden voorzien. De zonnepanelen zijn in de toekomst eenvoudig te vervangen voor exemplaren met een hogere energiewinst of andere technische mogelijkheden die bijdragen aan de duurzaamheid van de stad.Alkmaar als voorbeeldWethouder Duurzaamheid Nicole Mulder zal de informatieavond openen:Het Energieleverend Geluidsscherm is een mooi voorbeeldproject waarmee gemeente Alkmaar bijdraagt aan minder CO2-uitstoot. Als andere gemeenten en organisaties straks een soortgelijk scherm ontwikkelen, levert dat landelijk nog meer opwekking van duurzame energie op. Dat past bij de vraag van het Rijk om snel en veel duurzame energie op te wekken.De partners, drie marktpartijen, Hogeschool Inholland Alkmaar en het energiebedrijf Lokaal Groen, streven dan ook naar snelle productie van meerdere schermen.Ook Europa ziet de meerwaarde van het scherm en heeft daarom het project gesubsidieerd vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).Samenwerking met inwonersDe gemeente Alkmaar heeft de bewoners van de wijken Huiswaard 2 en De Horn-Zuid vanaf het eerste moment nauw betrokken bij het hele proces. De Belanghebbenden Bewonersgroep Geluidswal (BBG) en stichting Animo hielpen bijvoorbeeld met het ontwerpen van het scherm. Nu de bouw daadwerkelijk begint hoopt de gemeente met deze informatieavond de laatste vragen te kunnen beantwoorden.Programma19:00 uur Inloop19.30 uur Opening door wethouder Nicole Mulder van Gemeente Alkmaar19:45 uur Presentatie geluidsscherm20.05 uur Mogelijkheid om vragen te stellen20.30 uur EindeLocatieWijkcentrum De Mare NostrumArubastraat 2, 1825 PV, Alkmaar (zaal Mossel)AanmeldenBewoners kunnen zich aanmelden via [email protected]. Alle informatie over het Energieleverend Geluidsscherm (EG) is te vinden op www.stadswerk072.nl/project-eg.


Actueel nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.