Doorgaan naar hoofdcontent

Honderden scholieren bedenken oplossingen voor energievraagstukken tijdens scholenchallenge

 

 
 
 
Honderden scholieren bedenken oplossingen voor energievraagstukken tijdens scholenchallenge

Vijfendertig teams van technasium-, vmbo- en mbo-scholen in Noord-Nederland zijn afgelopen week van gestart met de scholenchallenge 'Wij hebben de toekomst'. Bijna 200 scholieren gaan aan de slag met het bedenken van oplossingen voor energievraagstukken. Freonen-voorman Bouwe de Boer bracht hiervoor een bezoek aan CSG Liudger in Drachten. De scholenchallenge startte onlangs met een hackathon op 15 […]

Het bericht Honderden scholieren bedenken oplossingen voor energievraagstukken tijdens scholenchallenge verscheen eerst op Fossylfrij Fryslân.
 
 
 
Geen CO2 maar propaan in geïntegreerd koel/verwarmingssysteem supermarkten

In de transitie van koudemiddelen kiezen veel Nederlandse supermarkten voor geïntegreerde systemen voor koelen en verwarmen met CO2. Propaan is voor deze toepassing minder bekend, maar niet minder geschikt. Dat stelt het Duitse bedrijf basetec, dat een dergelijk systeem heeft ontwikkeld. Alleen al …

Het bericht Geen CO<sub>2</sub> maar propaan in geïntegreerd koel/verwarmingssysteem supermarkten verscheen eerst op Airconditioning en koeling op RCC Koude en Luchtbehandeling.
 
 
 
Doe- en beleefexpositie over duurzaamheid

Speciaal voor kinderen uit de gemeenten Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg en Oldebroek is er een gratis doe- en beleefexpositie over duurzaamheid in 't Harde. Kinderen tot en met acht jaar maken zo op een leuke en interactieve manier kennis met diverse duurzame thema's.
 
 
 
Update 104 Oekraïne – IAEA 
 
 
College bezoekt Sandmate in Ottersum
Op dinsdag 13 september bezocht het college van B&W Sandmate in Ottersum. Daar worden duurzame producten, zoals tassen, woonaccessoires en relatiegeschenken, gemaakt van herbruikbare materialen en verkocht.


Actueel nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.